Ο όρος «εσωτερική μεταγραφή» έχει ως συνώνυμο τον… Γουίλιαμ Σαλιμπά στην Άρσεναλ!

Μπορεί ο Μικέλ Αρτέτα να έδωσε μεγάλη «μάχη» το καλοκαίρι, προκειμένου να πείσει τον Γουίλιαμ Σαλιμπά να αφήσει τη Μαρσέιγ και να επιστρέψει στην Άρσεναλ, όμως φαίνεται ότι εν τέλει δικαιώνεται, πριν καν περάσουμε στην έναρξη της Premier League. Στα τέσσερα φιλικά που έχει συμμετάσχει, η εστία των «κανονιέρηδων» παραμένει ανέπαφη και ο Γάλλος αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας.



Ο όρος «εσωτερική μεταγραφή» έχει ως συνώνυμο τον… Γουίλιαμ Σαλιμπά στην Άρσεναλ!

Η μεγάλη ώρα για την έναρξη της Premier League πλησιάζει και η Άρσεναλ είναι η πρώτη ομάδα από αυτές του Big 6 που θα «ριχτεί» στη «μάχη», καθώς θα μεταβεί στο «Σέλχαρστ Παρκ» για να αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας, από την οποία ηττήθηκε πέρυσι με 3-0 και επί της ουσίας, επηρεάστηκε στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο Champions League.

Τα φιλικά των «κανονιέρηδων» χαρακτηρίζονται πλήρως επιτυχημένα, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση απέναντι στην Σεβίλλη και το ερωτηματικό ως προς την κατάρτιση της ενδεκάδας είναι μόλις… ένα.

Ποιοι θα αποτελέσουν το δίδυμο στα στόπερ; Θα είναι η «κλασσική» δυάδα, με Μπεν Γουάιτ και Γκάμπριελ Μανγκαλάες ή ο Άγγλος, πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπράιτον θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ και θα αντικατασταθεί από τον εξαιρετικό στα φιλικά, Γουίλιαμ Σαλιμπά;

Έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι πραγματοποίησε μία θαυμάσια σεζόν στην Γαλλία με τη Μαρσέιγ, αναδείχθηκε κορυφαίος σέντερ μπακ του πρωταθλήματος, ήθελε να παραμείνει στη Μασσαλία, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα του άλλαξε την γνώμη. «Τον χρειαζόμαστε, θα μας βοηθήσει, το αντίκτυπο της επιστροφής του έχει γίνει ήδη ευδιάκριτο».

Και πράγματι, έτσι είναι. Ο Σαλιμπά πείστηκε να φορέσει την φανέλα της ομάδας, στην οποία ανήκει, για πρώτη φορά στην καριέρα του και έχει λάβει αρκετό χρόνο συμμετοχής στην προετοιμασία των Λονδρέζων.

Έχει αγωνιστεί σε τέσσερα φιλικά και τα εντυπωσιακά της υπόθεσης είναι… δύο. Το πόσο ήρεμος είναι με την μπάλα στα πόδια και οι ανασταλτικές επιδόσεις της ομάδας του, όσο ο ίδιος βρίσκεται στο χορτάρι.

Συνοπτικά; Έχει παίξει αθροιστικά 282 λεπτά και η Άρσεναλ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ, απέναντι σε Έβερτον, Τσέλσι, Ορλάντο και Σεβίλλη. Και αν η 3η κατά σειρά ομάδα που αναφέραμε, εξαιρείται από την συζήτηση, λόγω δυναμικότητας, να τονίσουμε πως εκεί ο Σαλιμπά αγωνίστηκε λιγότερο από τα άλλα ματς.

Έπαιξε μόλις για μισή ώρα, εν αντιθέσει με τα 70 λεπτά κόντρα στα «ζαχαρωτά» και τα δύο ενενηντάλεπτα απέναντι σε Τσέλσι και Σεβίλλη, αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν εξαιρετικός!

Και κάπως έτσι, καταλήγουμε σε δύο συμπεράσματα. Στο ότι ο Μικέλ Αρτέτα δεν βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων», με στόχο να… αδικήσει και στο ότι ο Γουίλιαμ Σαλιμπά αποδεικνύει πως η σεζόν στην Γαλλία, δεν ήταν τυχαία.

Ξέρει την θέση του, μοιάζει σταθερός και το δίδυμο με τον Γκάμπριελ, δείχνει να «δένει» από νωρίς. Θα δούμε λοιπόν τον Γουίλιαμ Σαλιμπά στην βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ στην πρεμιέρα; Η απάντηση δεν αργεί. Αλλά μέχρι τώρα, μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως μία κομβική, εσωτερική μεταγραφή!

Δημήτρης Μανάκος