Γιούλιαν Γουόρντ: Ο άνθρωπος πίσω από το μεταγραφικό 6/6 της Λίβερπουλ!

Άλλος ένας αφανής ήρωας που δεν λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει. Ο Γιούλιαν Γουόρντ. Ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις μεταγραφικές εξελίξεις της Λίβερπουλ την τελευταία δεκαετία και καθιστά σαφές πως το «κάθε πέρυσι και καλύτερα», στην περίπτωσή του δεν ισχύει. Το καλοκαιρινό 6/6 στις προσθαφαιρέσεις του ρόστερ των «κόκκινων», απλώς το επιβεβαιώνει ξανά!



Γιούλιαν Γουόρντ: Ο άνθρωπος πίσω από το μεταγραφικό 6/6 της Λίβερπουλ!

Είναι λογικό. Ο κόσμος και το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό θα κοιτάξουν το προφανές. Η Λίβερπουλ πήρε τον Νούνιες, που τον ήθελε η… μισή Ευρώπη, η Λίβερπουλ ανανέωσε τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, οι «κόκκινοι» κράτησαν τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι τους και εξασφάλισαν και τη μελλοντική επιτυχία του συλλόγου.

Δεν βλέπουν όμως τον άνθρωπο που πέρασε αμέτρητες ώρες να διαπραγματεύεται, προκειμένου το «Here we go» να ακουστεί ξανά. Τον Γιούλιαν Γουόρντ, ο οποίος βρίσκεται στο «Άνφιλντ» από το καλοκαίρι του 2012 και αισίως «κλείνει» μία δεκαετία στον σύλλογο, όντας στην αρχή σκάουτερ σε Ισπανία και Πορτογαλία και από το 2020 και μετά, ο ειδικός των συζητήσεων!

Ναι, κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τις μεταγραφικές κινήσεις θα υποπέσει σε λάθη. Αλλά ποιος μπορεί να του καταλογίσει κάτι, τουλάχιστον όσο συνεργάζεται με τον Γιούργκεν Κλοπ; Αισίως, ο Λουίς Ντίας αποκτήθηκε ιδιαίτερα φθηνά, αναλογικά με την αξία του, ενώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους Νούνιες, Καρβάλιο και Ράμσεϊ, δεν δημιούργησαν προβλήματα στον προϋπολογισμό της ομάδας.

Ως μεταγραφικές επιτυχίες προσμετρούνται σαφώς και οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Κλοπ και του «Φαραώ», αλλά και το γεγονός πως Φαν Ντάικ, Άρνολντ και Ρόμπερτσον επίσης παρέμειναν πριν από μερικούς μήνες, την ώρα που και η επιθυμία του Τζέιμς Μίλνερ να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Λίβερπουλ, πιθανότατα θα γίνει πράξη.

Γιούλιαν Γουόρντ λοιπόν… Ένας άνθρωπος με εξαιρετική ποδοσφαιρική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκπλήσσει ευχάριστα τους φίλους της Λίβερπουλ. Ένας ήρωας που δεν λαμβάνει την αναγνώριση που θα έπρεπε, αλλά που όλοι θεωρούν απαραίτητο. Αν αποχωρήσει από το «Άνφιλντ»,  πιθανώς θα φανεί και η… διαφορά!

Δημήτρης Μανάκος