Το ρίσκο της Τότεναμ με τον Κόντε τη δικαίωσε, ωστόσο τώρα πρέπει να τον στηρίξει και μεταγραφικά!

Μπορεί ο Αντόνιο Κόντε να παίρνει μπόνους κοντά στα 2 εκατομμύρια λίρες για το γεγονός πως κατάφερε να οδηγήσει στο Champions League της επόμενης περιόδου την Τότεναμ, αν αυτή πάρει έστω και την ισοπαλία με τη Νόριτς, όμως αυτό μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα οφέλη που αποκόμισε η ομάδα από την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πλέον, ο Ιταλός πρέπει να στηριχτεί από τους Λονδρέζους, να παραμείνει εκεί και πάνω από όλα να του δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το ρίσκο της Τότεναμ με τον Κόντε τη δικαίωσε, ωστόσο τώρα πρέπει να τον στηρίξει και μεταγραφικά!

Ήταν δεδομένο πως ο Αντόνιο Κόντε είχε υπογράψει εξαρχής ειδική συμφωνία με την Τότεναμ, σε περίπτωση που την οδηγούσε στο Champions League. Εν τέλει αυτή, «αγγίζει» τα 2 εκατομμύρια λίρες, πράγμα που δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στον Ιταλό να παραμείνει στο Βόρειο Λονδίνο και να συνεχίσει το έργο του.

Και το διευκρινίζουμε αυτό, διότι ο Αντόνιο Κόντε έχει μία τάση να αποχωρεί όταν κάτι δεν του αρέσει. Οι δηλώσεις του μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα με την Τότεναμ στο ξεκίνημά του μας έδωσαν ξανά μία εικόνα του παρορμητικού χαρακτήρα του, ενώ και ο τρόπος που αποχώρησε από την Τσέλσι και από την Ίντερ, μετά από κατακτήσεις, επιβεβαιώνουν το εν λόγω γεγονός.

Ωστόσο, ο Ντάνιελ Λίβι γνώριζε με τι άνθρωπο συμφωνούσε κατά την διάρκεια του χειμώνα και για τον λόγο αυτό, είναι αποφασισμένος να τον στηρίξει. Πώς θα προκύψει αυτή η στήριξη; Προφανώς μεταγραφικά, κάνοντας δηλαδή όσα ζητήσει ο Ιταλός για να δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία θα έχει στο ακέραιο την δική του σφραγίδα.

Ο Μπεντανκούρ με τον Κουλουσέφσκι πιθανότατα θα παραμείνουν, ενώ ο Αντόνιο Κόντε φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πως το «πείραμα» με τον Γκολίνι δεν βγήκε, με άμεση συνέπεια να ζητά τον Φόρστερ της Σαουθάμπτον ως back-up του Ούγκο Γιορίς.

Άπαντες γνωρίζουμε πως ο Ντάνιελ Λίβι δεν είναι και ο πιο εύκολος ιδιοκτήτης ομάδας για να δουλέψεις μαζί του και για τον λόγο αυτό ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τότεναμ. Συμβιβαζόταν με τις μεταγραφικές κινήσεις, εν αντιθέσει με τον Αντόνιο Κόντε που δεδομένα δεν θα το κάνει και παρακινεί τον Λίβι να αλλάξει την λογική του και να τον στηρίξει μεταγραφικά.

Τα αποτελέσματα άλλωστε που έχει αποσπάσει το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά για να τον πείσουν να ακολουθήσει την «πολιτική» του. Κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι, πήρε ισοπαλία στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ, επικράτησε της Άρσεναλ και έφτασε στο σημείο να βρίσκεται μία ανάσα από την τετράδα, αποσπώντας έστω και μία ισοπαλία από τη Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ».

Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που κέρδισε δις τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, ενώ ο Κόντε έκανε τους ποδοσφαιριστές του να διαχειριστούν άψογα τον «τελικό» με την Άρσεναλ, να κερδίσουν με 3-0 και να γίνουν αυτοί το φαβορί για την 4η θέση.

Δεν θα είναι λοιπόν λογικό να μην στηριχτεί στο ακέραιο, την ώρα που τα 2 εκατομμύρια λίρες που θα λάβει ως μπόνους, μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με αυτά που απέδειξε.

Πλέον, αρκεί να πειστεί πως η Τότεναμ έχει πλάνο, προκειμένου να «χτίσει» την ομάδα με στόχο της επόμενης σεζόν την κατάκτηση και πάλι της 4ης θέσης, αν σκεφτούμε πως η τριάδα, δίχως σειρά, είναι «κλεισμένη» από τη Μάντσεστερ Σίτι, την Λίβερπουλ και την Τσέλσι!

Συνεπώς, το βασικό ζήτημα για την Τότεναμ είναι να στηρίξει μεταγραφικά τον Αντόνιο Κόντε και να αφήσει στο παρελθόν την οικονομική διαχείριση που υιοθετούσε με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Διότι προς το παρόν, το στοίχημα των Λονδρέζων έχει πετύχει!