Άρσεναλ: «Αν θες την τετράδα, πρέπει να πάρεις τρία ντέρμπι μαζί» και τα… πήρε!(vids)

Δεν θα μπορούσε να αντιδράσει με καλύτερο τρόπο από το τρία στα τρία η Άρσεναλ, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, με τους «κανονιέρηδες» να κάνουν το απόλυτο και να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης και την επιστροφή στο Champions League!



Άρσεναλ: «Αν θες την τετράδα, πρέπει να πάρεις τρία ντέρμπι μαζί» και τα… πήρε!(vids)

Ήταν 4 Απριλίου όταν η Άρσεναλ ξεκινούσε την πορεία της στην τελική ευθεία για την κατάκτηση της 4ης θέσης και την επιστροφή της στο Champions League μετά από έξι χρόνια, αλλά σύντομα οι ελπίδες της έδειξαν να εξανεμίζονται!

Ηττήθηκε στο «Σέλχαρστ Παρκ» από την Κρίσταλ Πάλας με 3-0 και όταν της δόθηκε η δυνατότητα να αντιδράσει πέντε ημέρες μετά, έπεσε «θύμα» της αήττητης στο Λονδίνο, Μπράιτον.

Οι «γλάροι» επικράτησαν στο «Έμιρεϊτς» με 2-1 και ο Μαρτίν Έντεγκααρντ έγινε ο πρώτος μεσοεπιθετικός παίκτης της Άρσεναλ που σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα μετά την αναμέτρηση στις 6 Μαρτίου απέναντι στην Γουότφορντ και τη νίκη με 3-2 στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ».

Το κακό… τρίτωσε στο ματς κόντρα στην Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις», με τους Λονδρέζους να ηττώνται με 1-0, σε ένα παιχνίδι που έβγαλαν φάσεις, πίεσαν, αλλά είδαν τον Φόρστερ να πραγματοποιεί την καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

Κάπου εκεί, όλα έδειχναν πως είχαν χαθεί εξαιτίας τριών απρόσμενων ηττών! Η τετράδα έμοιαζε… μακριά, η Τότεναμ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε το μομέντουμ και απαραίτητη προϋπόθεση για να έμπαινε η Άρσεναλ ξανά στην συζήτηση, ήταν να βγει αλώβητη από τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις κόντρα σε Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ.

Η αρχή έγινε με το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πράγμα που δεν είχε λάβει χώρα από την διετία 2003-05! Ο Ενκέτια έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει δύο γκολ στην έδρα των «μπλε» μετά τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και το τελικό 4-2 αναπτέρωσε ξανά τις ελπίδες των παικτών του Αρτέτα, για την κατάκτηση της 4ης θέσης, παρά το γεγονός πως οι δύο επιθετικοί του μαζί είχαν βρει δίχτυα μόλις σε έξι περιπτώσεις.

Ακολούθησε το ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ντέρμπι, οι «κόκκινοι διάβολοι» σε κακή κατάσταση και οι «κανονιές» για τα αστέρια ήχησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Το τελικό 3-1 ήταν εξαιρετικό, αλλά για να είχε αξία η εν λόγω επικράτηση, η Άρσεναλ θα έπρεπε να περάσει νικηφόρα και από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και την αναμέτρηση της 35ης αγωνιστικής απέναντι στην Γουέστ Χαμ.

Το εγχείρημα δεν ήταν απλό, η εμφάνιση της Άρσεναλ δεν ήταν ιδανική, αλλά το ζητούμενο ήρθε. Τρίτο τρίποντο στην σειρά, +2 από την Τότεναμ και αν δει κάποιος το πρόγραμμα των δύο ομάδων, η Άρσεναλ πολύ φυσιολογικά πλέον μπορεί να αισθάνεται το απόλυτο φαβορί για την συμμετοχή στο επόμενο Champions League.

Όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα! Τραγικό ξεκίνημα, χωρίς γκολ δίχως… κόντρα σε 270 αγωνιστικά λεπτά και γυρνά ο διακόπτης, για να κάνει το 3/3 με καλές εμφανίσεις και εμφατικές νίκες, απέναντι σε τρεις ομάδες που περιλαμβάνονται στην πρώτη επτάδα της Premier League.

Κανείς δεν ξέρει πώς έγινε, αλλά η πραγματικότητα είναι πως… συνέβη. Κάποιος είπε στην Άρσεναλ και τον Μικέλ Αρτέτα ότι «αν πάρεις τρία ματς σερί, τα συγκεκριμένα ματς, θα μπεις στην τετράδα». Και τα πήρε…

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος