Τα πρώτα βήματα του Ρούνεϊ στην προπονητική αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια!

Μπορεί η Ντέρμπι Κάουντι να υποβιβάστηκε, ωστόσο, η ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ όχι μόνο πάλεψε για το ακατόρθωτο κόντρα σε δύσκολες συγκυρίες αλλά κατάφερε να δείξει πως μέσα στον βούρκο των προβλημάτων, ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.



Τα πρώτα βήματα του Ρούνεϊ στην προπονητική αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια!

Η ΚΠΡ ήταν η μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρηση απέναντι στην Ντέρμπι, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα παικτών και φιλάθλων των «κριαριών» για παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, αυτή η ήττα σηματοδοτεί τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 36 χρόνια, κάτι που θεωρούταν αναμενόμενο με όσα πέρασε ο σύλλογος.

Χωρίς ιδιοκτήτη, με αφαίρεση 21 βαθμών και με εμπάργκο στις μεταγραφές, η Ντέρμπι πάλεψε για να πετύχει το ακατόρθωτο, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να κάνει ντεμπούτο στους πάγκους αναλαμβάνοντας μία ομάδα που κανείς άλλος δεν θα ήθελε. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε λιγοστά όπλα στην διάθεσή του όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω, μεταλαμπαδεύοντας το πάθος του και την μαχητικότητά του σε ολόκληρο το σύνολό του.

 

 

Μπορεί το ποδόσφαιρο που έπαιζαν τα «κριάρια» να μην ήταν πάντα θεαματικό, όμως ο Ρούνεϊ ήξερε ακριβώς πώς να στήσει την ομάδα του στο γήπεδο για να κερδίσει ακόμη και τον έναν βαθμό που στο τέλος θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο απαραίτητος από ποτέ. Μέσα σε ένα άρρωστο σωματείο, με χρέη και χωρίς κάποιον να χρηματοδοτεί τις προσπάθειες του, ο Άγγλος τεχνικός προσπάθησε να βρει το αντίδοτο και αν δεν είχαν χαθεί τόσοι βαθμοί εκτός αγωνιστικού χώρου, θα το είχε καταφέρει.

Ο Ρούνεϊ αποδείχθηκε ένας ικανός προπονητής δεδομένων των συνθηκών και η αποστολή του να επαναφέρει τη Ντέρμπι εκεί που της αξίζει μοιάζει πολύ πιθανό να στεφθεί από επιτυχία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Wazza» θα απασχολήσει αρκετά σύντομα συλλόγους από την Πρέμιερ Λιγκ και εφόσον αναλάβει έναν από αυτούς, τότε θα μπορέσει ακόμη περισσότερος κόσμος να δει τις δυνατότητές του.

 

 

Στράτος Μαρίνος