Σας έλειψε; Πανέτοιμη για την Πρέμιερ Λιγκ η Λέστερ!

Άλλο ένα βήμα προς τη μεγάλη επαναφορά! Η Λέστερ φαίνεται πλέον πως μετρά αντίστροφα για την άμεση επιστροφή στην Πρέμιερ! Διέλυσε 5-0 τη Σαουθάμπτον και βρίσκεται στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ με 4 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λιντς και 5 από την 3η, Ίπσουϊτς, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Συμβιβάζονται με την ιδέα των Playoffs για τη διεκδίκηση της ανόδου οι «άγιοι».  



Σας έλειψε; Πανέτοιμη για την Πρέμιερ Λιγκ η Λέστερ!

Εντελώς μόνοπλευρο παιχνίδι, με τη Λέστερ να έχει επικεντρωθεί απόλυτα στο στόχο της νίκης και να κυριαρχεί κόντρα στην απίστευτα νωθρή κατά διαστήματα, Σαουθάμπτον. Οι παίκτες του Έντσο Μαρέσκα το αντιλήφθηκαν πως μπορούσαν να ξεμπλέξουν σχετικά άνετα από την αναμέτρηση, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό.

Ο Ντούσμπερι Χολ άφησε πανέμορφα στον Φαταβού και αυτός με το 5ο του γκολ για φέτος έγραψε το 1-0. Υπήρξε μια υποψία οφσάιντ, αυτό προκάλεσε και έναν μικρό καυγά ανάμεσα στους δύο προπονητές, αλλά η Λέστερ είχε το προβάδισμα και αυτό ήταν που μετρούσε. Όσο κι αν οι «άγιοι» έδειξαν κάποια διάθεση περισσότερη στο δεύτερο μέρος, πάλι ήταν αργοί στις αντιδράσεις τους.

Και κάπως έτσι, στο 62ο λεπτό ο Μαβντιντί έκανε το γέμισμα μετά από λάθος των παικτών της Σαουθάμπτον σε επικίνδυνο σημείο και ο Εντιντί με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τις «αλεπούδες». Το υπόλοιπο κομμάτι του ματς θα είχε... πάρτι για την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα που αρχίζει πια και σκέφτεται έντονα ότι την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στη λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ.

Στο 75' ο Φαταβού με ατομική ενέργεια από δεξιά νίκησε τον ΜακΚάρθι για το τρίτο γκολ, ενώ, δεν θα μπορούσε να λείψει από την εξίσωση ο Τζέιμι Βάρντι. Στο 79ο λεπτό ανέβασε περισσότερο το δείκτη του σκορ από ασίστ του Φαταβού, με τον τελευταίο να ολοκληρώνει τη μαγική του βραδιά με χατ-τρικ! Στο 82' έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Σαουθάπτον σε αντεπίθεση, σκέτη απόλαυση, με τη Λέστερ να διαλύει το σύνολο του Ράσελ Μάρτιν με το τελικό 5-0. 

Κώστας Ζάλιαρης