Η Τσέλσι δεν εντάσσεται στην κατηγορία των… Ίπσουϊτς και Άρσεναλ, αλλά ζητά μία επική πρόκριση!

Μία επική ανατροπή καλείται να κάνει η Τσέλσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League και να υπερασπιστεί το «στέμμα» της κόντρα στην «Βασίλισσα». Το εγχείρημα σαφώς και δεν είναι εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς το 3-1 του πρώτου ματς και το γεγονός πως οι μοναδικές αγγλικές ομάδες που παραμένουν αήττητες κόντρα στην Ρεάλ, είναι η Άρσεναλ και η Ίπσουϊτς!  



Η Τσέλσι δεν εντάσσεται στην κατηγορία των… Ίπσουϊτς και Άρσεναλ, αλλά ζητά μία επική πρόκριση!

Η μεγάλη ώρα του Champions League είναι πλέον προ των πυλών. Η Τσέλσι συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, στην ρεβάνς του 3-1 και αν δούμε το ματς από καθαρά ποδοσφαιρική σκοπιά, οι πιθανότητες να προκριθεί μοιάζουν… ελάχιστες.

Οι «μπλε» ηττήθηκαν με 3-1 στο Λονδίνο, στο εξαιρετικό βράδυ του Καρίμ Μπενζεμά και πλέον χρειάζονται τουλάχιστον διαφορά δύο τερμάτων για να στείλουν το ματς στην παράταση!

Σε περίπτωση βεβαίως που καταφέρουν να φύγουν με νίκη από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα μιλάμε για μία επική πρόκριση, η οποία ήρθε μάλιστα και κόντρα στα προγνωστικά.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μετά το 3-1 της προηγούμενης εβδομάδας στον πρώτο προημιτελικό, η Τσέλσι έπαψε να είναι πλέον μία από τις τρεις αγγλικές ομάδες που δεν είχε ηττηθεί ποτέ κόντρα στους Μαδριλένους σε ολόκληρη την ιστορία της. Ποιες είναι οι δύο που μένουν; Η Ίπσουϊτς και η Άρσεναλ, την οποία θα σκεφτόταν κάποιος αν αναλογιστεί την πορεία της στην Ευρώπη μία σεζόν μετά το αήττητο πρωτάθλημα του 2003-04.

Συγκεκριμένα, οι «κανονιέρηδες» έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει επί ισπανικού εδάφους την Ρεάλ, μετά από ένα υπέροχο σόλο-γκολ του Τιερί Ανρί, ενώ στο Βόρειο Λονδίνο κατόρθωσαν να διατηρήσουν το «μηδέν». Ό,τι δηλαδή πραγματοποίησαν σε όλες τις φάσεις των νοκ-άουτ του Champions League, καθώς δεν δέχθηκαν γκολ ούτε από την Γιουβέντους, ούτε από την Βιγιαρεάλ, με την φοβερή απόκρουση πέναλτι του Λέμανς!

Συνεπώς, η ιστορία της Άρσεναλ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι δεδομένα πιο γνωστή από αυτήν της Ίπσουϊτς. Στην δική της περίπτωση, συνάντησε τους Ισπανούς την σεζόν 1973-74 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και επίσης δεν δέχθηκε γκολ!

Επικράτησε με 1-0 στην Αγγλία, μπόρεσε να φύγει με την «λευκή» ισοπαλία από την Ισπανία και έγινε η πρώτη ομάδα του «Νησιού» που διατήρησε απαραβίαστη την εστία της κόντρα στην Ρεάλ, στο «σπίτι» της.

Κάπως έτσι, Άρσεναλ και Ίπσουϊτς είναι πλέον οι μοναδικές αγγλικές ομάδες που δεν έχουν χάσει από την «Βασίλισσα». Ωστόσο, αν η Τσέλσι περάσει σήμερα κόντρα στην Ρεάλ στην Ισπανία, θα πειράξει κανέναν που πλέον δεν συμπεριλαμβάνεται στο ρεκόρ; Μάλλον όχι!

Δημήτρης Μανάκος