To 2022 είναι μαγικό για τον Κρίστιαν Έρικσεν (pics & vids)

Η επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η Πρέμιερ Λιγκ, η ευκαιρία στην Μπρέντφορντ, η ολική επαναφορά στην εθνική ομάδα και η ιστορική νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το ποδόσφαιρο μοιράζει απλόχερα την ευτυχία στον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος βγήκε νικητής στη ζωή και το ίδιο πράττει και εντός γηπέδου.  



To 2022 είναι μαγικό για τον Κρίστιαν Έρικσεν (pics & vids)

Ο Κρίστιαν Έρικσεν βοήθησε στην ιστορική επικράτηση της Μπρέντφορντ επί της Τσέλσι, της πρώτης νίκης των «bees» απέναντι στους «μπλε» έπειτα από το 1939, για το επιβλητικό 4-1 και μάλιστα με ανατροπή, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το γκολ που πέτυχε, το πρώτο του στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τον Δεκέμβρη του 2019, μπορεί να φαίνεται σαν ένα... κερασάκι σε μια γευστικότατη ποδοσφαιρική τούρτα, ωστόσο, όλοι θέλουν να βλέπουν συνεχώς τον Δανό να παίζει και να χαμογελάει. Όπως το έκανε και τη στιγμή που σκόραρε απέναντι στον Μεντί, έπεσε στο έδαφος και το πρόσωπό του έλαμψε από ευτυχία με τη μπάλα να έχει καταλήξει στα δίχτυα από τα δικά του πόδια.

Το 2022 του έχει φερθεί με απίστευτο τρόπο. Το έτος που διανύουμε είναι μαγικό για τον Έρικσεν, που το καλοκαίρι του 2021 έζησε τον απόλυτο εφιάλτη όταν η καρδιά του σταμάτησε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της Δανίας στο εξ αναβολής Euro. Ο ποδοσφαιρικός κι όχι μόνο, πλανήτης, τρόμαξε, προσευχήθηκε, αγωνιούσε και τελικά χάρηκε που είδε το παλικάρι να βγαίνει νικητής της ζωής και να είναι δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Όταν ο Δανός το πήρε απόφαση, έβαλε στόχο να γυμναστεί, να προπονηθεί, να δουλέψει τρομερά, να μην αφήσει το πρόβλημα της καρδιάς του να τον τρομάξει κι έτσι επέστρεψε στην Αγγλία και πήρε την ευκαιρία να ξαναβρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο, μέσω της Μπρέντφορντ.

Την 31η του Γενάρη, στην τελευταία ημέρα των χειμερινών μεταγραφών, επισημοποιείται το τεράστιο come-back, την 26η του Φλεβάρη κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας και λίγο αργότερα κερδίζει και την μεγάλη επιστροφή του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Στο παιχνίδι με τους Ολλανδούς, την 26η του Μάρτη σκοράρει έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγή, ενώ, στις 29 του ίδιου μήνα, 290 ημέρες μετά το σοκαριστικό περιστατικό όπου έζησε, πατάει ξανά στο Parken Stadium και πετυχαίνει τρομερό γκολ στο φιλικό με τους Σέρβους.

Και έρχεται η 2α Απριλίου, όπου πετυχαίνει το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον διεθνή αστέρα να χαμογελάει προτού καν σηκωθεί από το έδαφος για να πανηγυρίσει. Μαγεία... Η ζωή του επιστρέφει όλα όσα αξίζει αυτός ο άνθρωπος που «έφυγε» για λίγο και ξαναγύρισε για να βιώσει όσα πραγματικά έχει κυνηγήσει...

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης