Σε ένα τόσο ιδιαίτερο Μουντιάλ, ο ημιτελικός είναι υποχρέωση για την Αγγλία και όχι επιτυχία!

Αν αυτή η κλήρωση δεν αποδειχθεί ευνοϊκή για την Αγγλία, τότε ποια θα είναι; Διότι τα «Τρία Λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πλέον έχουν την υποχρέωση να περάσουν… αέρα την διαδικασία των ομίλων και να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν! Θέλουν να επαναλάβουν την πορεία του EURO, ενώ η παράδοση των Ευρωπαίων στο Μουντιάλ από το 2002 και έπειτα, δημιουργεί προσδοκίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Σε ένα τόσο ιδιαίτερο Μουντιάλ, ο ημιτελικός είναι υποχρέωση για την Αγγλία και όχι επιτυχία!

Από όπου και να ξεκινήσει κανείς για να ερμηνεύσει την κλήρωση της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, θα βρει να σχολιάσει κάτι θετικά. Είτε αυτό είναι οι αντίπαλοι που τίθενται απέναντί της, είτε είναι το γεγονός πως η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα κληθεί να αγωνιστεί στην πρώτη ημέρα του θεσμού, για πρώτη φορά μετά το 1966!

Τότε τα «Τρία Λιοντάρια» κατέκτησαν τον θεσμό. Επομένως, όπως και να έχει, ο οιωνός είναι θετικός. Από εκεί και πέρα, περνάμε στις ομάδες και έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ιράν στην πρώτη αγωνιστική και μία εκ των Ουαλία, Σκωτία ή Ουκρανία, με την πρώτη να αναμένει το ματς των δύο επόμενων, για να παίξει το μπαράζ και να… μάθει η Αγγλία την αντίπαλό της.

Ορατό είναι λοιπόν το σενάριο να έχουμε βρετανική «μονομαχία» στο Κατάρ, με τους Άγγλους πάντως να είναι το ξεκάθαρο φαβορί, για να προκριθούν ως πρώτοι στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Αυτό το «πρέπει» ωστόσο, δεν… πρέπει να τους δημιουργήσει άγχος, αλλά να τους κάνει να αντιληφθούν πως ο εν λόγω θεσμός είναι ακόμη μία ευκαιρία για να φτάσουν μακριά και γιατί όχι να επαναλάβουν την πορεία του EURO!

Προφανώς και υπάρχουν μέσα καλές ομάδες, ακόμη και αν απουσιάζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία. Η μοναδική δηλαδή ομάδα που έχει κατακτήσει τον θεσμό, αλλά δεν παρευρίσκεται φέτος σε αυτόν…

Παρά ταύτα, στην κλήρωση μπήκαν και η Ισπανία με την Γερμανία, που συναντιούνται από νωρίς, η Βραζιλία που είναι στην κορυφή του ranking για πρώτη φορά μετά το 2017, η Αργεντινή με τον Λιονέλ Μέσι να κυνηγά την τελευταία του ευκαιρία και η Γαλλία που πάντα θεωρείται μία από τις πιο πλήρεις ομάδες του θεσμού.

Προφανώς, έχουμε και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στην εξίσωση, ενώ δεδομένα θα προκύψει και μία ομάδα που θα προσελκύσει τα βλέμματα. Η ιστορία δείχνει πως πιθανότατα όσο πηγαίνουμε προς το τέλος, η παράδοση των Ευρωπαίων θα επικρατήσει!

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η μοναδική ομάδα που δεν εντάσσεται στην Ευρώπη αλλά έφτασε μακριά είναι η Αργεντινή το 2014! Μιλάμε για τα τελευταία 20 χρόνια, με την διοργάνωση του 2022 και την «αλμπισελέστε» προ οκταετίας να αποτελούν εξαιρέσεις.

Το 2018 είχαμε ευρωπαϊκή τετράδα και το 2010 είχαμε μόνο την Ουρουγουάη να πλαισιώνει τις Ισπανία, Ολλανδία και Γερμανία! Ξεκινάει ως… Μουντιάλ και καταλήγει ως μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία φέτος είναι ιδιαίτερη για πολλούς λόγους. Η πρώτη που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, η πρώτη που γίνεται χειμώνα, η πρώτη που σταματά τα πρωταθλήματα για ένα μήνα για να ολοκληρωθεί!

Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως διεξάγεται σε μία πόλη. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις, δεν θα έχουμε ταξίδια και οι καλά μαθημένοι Άγγλοι σε αυτές τις συνθήκες θα μπορούν να προσαρμοστούν, αναλογικά και με τον καιρό που θα συναντήσουν.

Πιστεύω λοιπόν σε μία ιδιαίτερη και εντυπωσιακή διοργάνωση, με τους Άγγλους να στέκονται αντάξιοι των προσδοκιών και να προκρίνονται! Στόχος είναι η τετράδα, αλλά αν φτάσεις εκεί και με τον οιωνό που σε συνοδεύει, γιατί να μην ονειρεύεσαι το τρόπαιο;