Η FA προτρέπει την FIFA και την UEFA να αποκλείσουν τη Ρωσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro Γυναικών!

Η Αγγλική Ομοσπονδία πραγματοποίησε ιδιωτικές συνομιλίες με την UEFA και τη FIFA με στόχο να τους πείσει να αποκλείσουν την εθνική ομάδα της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις σε άντρες και γυναίκες.



Η FA προτρέπει την FIFA και την UEFA να αποκλείσουν τη Ρωσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro Γυναικών!

Για ακόμη μία φορά, η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας φέρνει αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, η FIFA ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα παίζει τα παιχνίδια της υπό το όνομα «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας» και θα απαγορεύεται να δείχνουν τη σημαία τους ή να παίζουν τον εθνικό ύμνο.

Οι ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ουαλίας και τη Σκωτίας αρνήθηκαν αν αγωνιστούν απέναντι στην Ρωσία, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στον Ουκρανικό λαό που πλήττεται από την κατάσταση.

Μάλιστα, ένα νέο δημοσίευμα κάνει λόγο για ιδιωτικές συνομιλίες της Αγγλικής Ομοσπονδίας με την UEFA και τη FIFA με στόχο να πείσει τις δύο αρχές να αποκλείσουν τη Ρωσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αλλά και το Euro Γυναικών.

Αυτή τη στιγμή, η UEFA σκέφτεται κατά πόσο θα ήταν σωστό να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών να βρίσκεται λίγους μήνες μακριά, ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη κάτι γνωστό.

 

Στράτος Μαρίνος