¶αρον Ράμσντεϊλ: Ο πρώτος ¶γγλος που δεν δέχεται γκολ στο «¶νφιλντ» μετά από 11 μήνες!

Μπορεί η ¶ρσεναλ να αγωνιζόταν με «10» παίκτες για σχεδόν 70 λεπτά μέσα στο «¶νφιλντ» στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, όμως οι «κανονιέρηδες» άντεξαν. Το «μηδέν» διατηρήθηκε μέχρι τέλους και ο ¶αρον Ράμσντεϊλ είναι ο πρώτος ¶γγλος τερματοφύλακας που δεν δέχεται γκολ στο εν λόγω γήπεδο τους τελευταίους 11 μήνες.



¶αρον Ράμσντεϊλ: Ο πρώτος ¶γγλος που δεν δέχεται γκολ στο «¶νφιλντ» μετά από 11 μήνες!

Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 2021 όταν η Λίβερπουλ υποδεχόταν την Έβερτον στο «¶νφιλντ», στο ντέρμπι της πόλης, με τους «κόκκινους» σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση. Μιλάμε σαφώς για την περίοδο που η ομάδα του Γιούργκεν Κλόπ αδυνατούσε να βρει γκολ στο «σπίτι» της, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 10 ώρες δίχως να… πανηγυρίσει, με εξαίρεση ένα πέναλτι του Σαλάχ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Τελικό αποτέλεσμα; Το 2-0 υπέρ των «ζαχαρωτών», δίχως όμως κάποιος να γνωρίζει πως η εν λόγω αναμέτρηση θα ήταν και η μοναδική σε όλες τις διοργανώσεις, όπου ¶γγλος γκολκίπερ θα κρατήσει το «μηδέν» στο «¶νφιλντ» για τους επόμενους 11 μήνες.

Αυτό άλλωστε κατόρθωσε ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και ο ¶αρον Ράμσντεϊλ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ, πριν από μερικές ώρες. Αυτοί οι δύο είναι οι τελευταίοι ¶γγλοι τερματοφύλακες που κράτησαν το «μηδέν» σε μία εκ των δυσκολότερων εδρών στο «Νησί», με την ¶ρσεναλ βεβαίως να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα.

Το στατιστικό αυτό αφορά όλες τις αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις για την Λίβερπουλ, ενώ συνολικά, η τελευταία ομάδα που δεν της επέτρεψε να σκοράρει στο «σπίτι» της ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον Απρίλιο (0-0), με τον Τίμπο Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε… καταιγισμός στο «¶νφιλντ».

Έως ότου, ο ¶αρον Ράμσντεϊλ που δέχθηκε τέσσερα γκολ στην Premier League στο ίδιο γήπεδο, αντέξει με… παίκτη λιγότερο και σηματοδοτήσει τον πρώτο ¶γγλο που το καταφέρνει, 11 μήνες μετά τον τελευταίο!

Δημήτρης Μανάκος