Κουίβιν Κέλεχερ: Δυο τελικοί με clean sheet και πρωταγωνιστικό ρόλο! (vids)

Παίζει γιατί το αξίζει. Γιατί «κουβαλάει» τη Λίβερπουλ στη διαδρομή μέχρι το φινάλε των εγχώριων τουρνουά. Και έχει καταφέρει τους τίτλους που έχει διεκδικήσει, να τους προσφέρει στην ομάδα του. Ο Κουίβιν Κέλεχερ γι' ακόμα έναν τελικό ήταν καθοριστικός και πανηγύρισε το δεύτερο Λιγκ Καπ της καριέρας του!  



Κουίβιν Κέλεχερ: Δυο τελικοί με clean sheet και πρωταγωνιστικό ρόλο! (vids)

Ο Ιρλανδός πορτιέρε μαζί και με τον Πέτροβιτς κάτω απ' τα δοκάρια της Τσέλσι, φρόντισε ώστε να κρατήσει το «μηδέν» και να φτάσει ο τελικός της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ» στα 120 λεπτά αγώνα για να υπάρξει θριαμβευτής.

Η στατιστική των xGoals, δηλαδή των τερμάτων που θα μπορούσε να έχει δεχθεί βάσει των ευκαιριών που έχασαν κυρίως οι Πάλμερ και Γκάλαχερ, έφτασε στα 2,44! Κι όχι μόνο δεν δέχθηκε αυτά τα περίπου 2,5 γκολ, αλλά πραγματοποίησε και 9 επεμβάσεις, γιορτάζοντας το clean sheet μαζί με το τρόπαιο μετά το γκολ του Φαν Ντάικ στο 118'.

Ο Κέλεχερ είχε παίξει τεράστιο ρόλο και στο ίδιο παιχνίδι, προ διετίας, ξανά στο «στολίδι» του Λονδίνου. Παρών στο αρχικό σχήμα, αντίπαλος πάλι η Τσέλσι, πραγματοποίησε 4 σημαντικές επεμβάσεις, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι είχε και διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, σκόραρε το τελευταίο για τους «κόκκινους», είδε τον Κέπα ν' αστοχεί αμέσως μετά και έγινε ήρωας, όπως και φέτος!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης