Το ντεμπούτο στα 35, ανάμεσα στα νιάτα και την πρώτη «κρυάδα» των πιτσιρικάδων της Γιουνάιτεντ

Η φρεσκαρισμένη Γιουνάιτεντ της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ χάρισε την ευκαιρία στους πιτσιρικάδες, Σάβατζ και Ίκμπαλ, να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην διοργάνωση με τη φανέλα της ομάδας, όπως επίσης και στον Τομ Χίτον ν' αποκτήσει μια ιδιαίτερη ιστορία με το ντεμπούτο στην ηλικία των 35 ετών! 



Το ντεμπούτο στα 35, ανάμεσα στα νιάτα και την πρώτη «κρυάδα» των πιτσιρικάδων της Γιουνάιτεντ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στο 1-1 απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις το βράδυ της Τετάρτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ραλφ Ράνγκνικ να κάνει 11 αλλαγές στην ομάδα του μετά και το παιχνίδι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας! 

Η πρωτιά εξασφαλίστηκε για τους «16» του τουρνουά, ο Γερμανός κόουτς θα έχει την ευκαιρία μέχρι την επανέναρξη της διοργάνωσης με το νέο έτος να δουλέψει ό,τι θέλει και έκανε δώρο σε τρεις ποδοσφαιριστές ένα ιδιαίτερο «βάπτισμα του πυρός» στο «Ολντ Τράφορντ». 

Στο ματς ξκεκίνησαν οι Ντιαλό, Ελανγκά, Χέντερσον και Γκρίνγουντ, ενώ, από τον πάγκο πέρασαν στο ματς με τους Ελβετούς οι Μενγκί, Σόρταϊρ, Χίτον, Ίκμπαλ και Σάβατ. 

Οι τρεις τελευταίοι έκαναν ντεμπούτο, με τον 35χρονο τερματοφύλακα να παίζει για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα της Γιουνάιτεντ, έχοντας αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής πριν από αρκετά χρόνια, ενώ, οι Σάβατζ και Ίκμπαλ έπαιξαν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο Χίτον σε ηλικία 35 ετών και 237 ημερών έγινε ο γηραιότερος Άγγλος που πραγματοποιεί πρώτη εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά τον Τζον Λούκιτς τον Οκτώβρη του 2009 για την Άρσεναλ (39 ετών και 311 ημερών). 

Στη Γιουνάιτεντ είχε βρεθεί για πρώτη φορά πριν από 19 χρόνια, έπαιξε στις Κάρντιφ, Μπρίστολ Σίτι, Μπέρνλι και Άστον Βίλα, έχει τρεις συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και φέτος επέστρεψε στο «σπίτι» του με ελεύθερη μεταγραφή. 

Ο Σάβατζ φυσικά είναι ο γιος του παλαίμαχου Ουαλού χαφ, Ρόμπι, ο οποίος ήταν παρών στην περιγραφή του αγώνα και συγκινήθηκε τη στιγμή που είδε τον μικρό του να περνάει στο παιχνίδι με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» για να παίξει, έστω και για λίγα λεπτά στο φινάλε. 

Ο Τσάρλι, όπως και ο πατέρας του, είναι μέσος και υπέγραψε για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Απρίλιο. Ο Ρόμπι, ήταν μέλος της ομάδας που είχε κατακτήσει το FA Youth Cup πίσω στο 1992! 

Όσο για τον Ζιντάν Ίκμπαλ, είναι διεθνής με το τμήμα κ-23 του Ιράκ και είναι ο πρώτος με καταγωγή από Βρετανία και Νότια Ασία που αγωνίζεται για το κλαμπ. Είναι ο δεύτερος Ιρακινός που παίζει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κι αυτός χαφ, ενώ, με τον Τσάλι Σάβατζ είναι μαζί από την ηλικία των 5 ετών και μετρούν φιλία 13 χρόνων! Και φυσικά πέρασαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ» στην πρώτη σπουδαία τους βραδιά με το ανδρικό τμήμα της Γιουνάιτεντ. 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης