Έρευνα: Το ένα τρίτο των ποδοσφαιριστών της EFL δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν!

Μεγάλη έρευνα της Telegraph, αποκαλύπτει πως μόλις το 70% των ποδοσφαιριστών της EFL έχουν εμβολιαστεί ενώ το υπόλοιπο 30% δεν σκοπεύει να «αμυνθεί» απέναντι στον ιό βάζοντας σε κίνδυνο το άθλημα.



Έρευνα: Το ένα τρίτο των ποδοσφαιριστών της EFL δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα The Telegraph, αποκαλύφθηκε το υψηλό ποσοστό των ποδοσφαιριστών της EFL που αρνούνται και δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν κατά του ιού του Covid-19, βάζοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους άλλους και το άθλημα.

Μόλις το 70% των αθλητών από τις 72 ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση ή σκοπεύουν να το κάνουν σύντομα. Το υπόλοιπο 30% των αθλητών δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την EFL να ανησυχεί ακόμη και για μαζικές εστίες του ιού ανάμεσα στους παίκτες.

Για την Πρέμιερ Λιγκ δεν υπάρχουν στοιχεία πέρα των τριών συλλόγων που έχουν δημοσιοποιήσει τα ποσοστά εμβολιασμένων στις ομάδες. Από αυτές μόνο η Γουλβς έχει εμβολιάσει το 100% των ποδοσφαιριστών ενώ η Λιντς έχει καταφέρει να εμβολιάσει με διπλή δόση το 96% των αθλητών της. Το 89% της Μπρέντφορντ είναι επίσης ένα αισιόδοξο ποσοστό για την κατηγορία.

Στράτος Μαρίνος