«Πόλεμος» στο ποδόσφαιρο: Έρχεται η European Super League, απειλούνται με αποκλεισμό από τα πρωταθλήματα οι ομάδες!

Τα θεμέλια του ποδοσφαίρου και της ενότητας συνταράσσονται από την πρόθεση μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ να δημιουργήσουν τελικά την European Super League και να βρουν τρομερό κέρδος στη νέα διοργάνωση, έχοντας ταχθεί απέναντι στη νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ! Απειλούνται με αποκλεισμό από τα πρωταθλήματά τους οι ομάδες! 



«Πόλεμος» στο ποδόσφαιρο: Έρχεται η European Super League, απειλούνται με αποκλεισμό από τα πρωταθλήματα οι ομάδες!

Λίγες ώρες προτού αποφασιστεί και εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ, την προσεχή Δευτέρα, έρχεται ακόμα μια πράξη... επανάστασης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που αποσκοπούν στο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό τους κέρδος. Η επένδυση στο συγκεκριμένο πρότζεκτ φτάνει στα 4,3 δισεκατομμύρια λίρες! 

Η European Super League φαίνεται πως είναι έτοιμη να ανακοινωθεί, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους να είναι οι «εγκέφαλοι» αυτής της νέας διοργάνωσης, απολαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη του Αντρέα Ανιέλι και της Ένωσης Συλλόγων Ευρώπης (ECA). 

Η υπόσχεση πως καθεμιά από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο τουρνουά θα λάβει από 310 εκατομμύρια λίρες, τη στιγμή που η είσοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 100 εκατομμύρια, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους συλλόγους που ασπάστηκαν την ESL. 

Εναντιώθηκαν στα πλάνα οι γερμανικές και οι γαλλικές ομάδες, ωστόσο, η UEFA μαζί με τις Πρέμιερ Λιγκ, FA, Serie A και LaLiga απειλούν με διαγραφή τις ομάδες που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν στην European Super League, της οποίας η έναρξη - εφόσον τελικά επισημοποιηθεί - τοποθετείται στο 2023.

Φυσικά και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Conference League!

Επιπλεόν, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να εκπροσωπήσουν τα χρώματα της πατρίδας του, μη έχοντας δικαίωμα ν' αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες! 

Η European Super League θα περιλαμβάνει 20 ομάδες, 15 μόνιμες και άλλες 5 που θα προκρίνονται κάθε σεζόν. Έξι από την Αγγλία, το λεγόμενο Big-6, θα είναι στις 15 μόνιμες παρουσίες. 

Οι 20 σύλλογοι θα χωρίζονται σε δυο γκρουπ των 10, θα παίζουν όλες εντός κι εκτός έδρας με την καθεμιά αντίπαλο στον «όμιλο», οι τέσσερις πρώτες από το Α' και το Β' γκρουπ θα προκρίνονται σε νοκ-άουτ διαδικασία, όπου τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα είναι από δύο αγώνες. 

Στα νοκ - άουτ θα μπορεί να υπάρξει ζευγάρι της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ, απέναντι σε αυτή με την τελευταία καλύτερη επίδοση. Οι αγώνες θα προγραμματίζονται για τα μέσα της εβδομάδας, όπως γίνεται με το Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός από τον τελικό. 

Όλα αυτά, μερικές ώρες προτού αποφασιστεί η νέα μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ των 36 ομάδων με το λεγόμενο ελβετικό μοντέλο που θέλει να παρουσιάσει η UEFA από το 2024 και μετά...

«Θα έπρεπε να ντρέπονται με αυτό που κάνουν, είναι σκάνδαλο! Να τους αφαιρεθούν βαθμοί τώρα από την Πρέμιερ Λιγκ! Είναι αστείο να το κάνουν αυτό μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου! Να τιμωρηθεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλες οι ομάδες της Πρέμιερ που συμμετέχουν σε αυτό» είπε έξαλλος ο Γκάρι Νέβιλ!  

Σύμφωνα, μάλιστα, με νεότερες πληροφορίες, πρόεδρος της ESL αναμένεται να είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ, με αντιπροέδρους τους Τζον Χένρι (Λίβερπουλ), Σταν Κροένκε (Άρσεναλ), Αντρέα Ανιέλι (Γιουβέντους) και Τζόελ Γκλέιζερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). 

Κώστας Ζάλιαρης