Διπλή χαρά για τον Ομπαμεγιάνγκ

Είναι γεγονός. Το είχε επιχειρήσει πολλές φορές, είχε σκοράρει άλλες τόσες από δύο τέρματα, αλλά πλέον ο Γκαμπονέζος επιθετικός, τοποθέτησε και αυτό τον άτυπο τίτλο στο βιογραφικό του. Στο παιχνίδι με την Λιντς, έκανε χατ-τρικ μέσα σε 47 λεπτά και έφτιαξε την ψυχολογία του, σε μία ούτως ή άλλως «περίεργη» σεζόν για τον ίδιο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό...  



Διπλή χαρά για τον Ομπαμεγιάνγκ

Αμφισβητήθηκε έντονα. Ίσως ήταν και η πρώτη φορά που πέρασε ένα τόσο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στην καριέρα του. Το νέο του συμβόλαιο σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους της ¶ρσεναλ, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ, σε μία εκ των πραγμάτων ειδικών συνθηκών σεζόν, δεν επέστρεψε ποτέ ο ίδιος.

Μέχρι την Κυριακή είχε σκοράρει μόλις 5 τέρματα για τους «κανονιέρηδες« στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 2 είχαν προέλθει από την άσπρη βούλα. 

Έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα, ταλαιπωρήθηκε από έναν μικροτραυματισμό, απουσίασε για 1,5 εβδομάδα εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος με την μητέρα του, αλλά στο «Έμιρεϊτς» φώναξε «παρών».

Σκόραρε τρεις φορές, με διαφορετικούς τρόπους και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με 4-2, επί της μαχητικής, πλην όμως «μισής» ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που την ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα. 

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο χατ-τρικ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την ¶ρσεναλ, φτάνοντας παράλληλα και τα 200 γκολ συνολικά στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, όντας απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε:

«Τα παιδιά μου θα είναι πολύ χαρούμενα γιατί θα τους δώσω την μπάλα της αναμέτρησης. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζαμε εξΆ αρχής πως η Λιντς δεν τα παρατάει ποτέ. Το χατ-τρικ σημαίνει πολλά για εμένα. Δουλεύω πολύ. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα και ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Την μαμά μου, την οικογένεια μου και φυσικά στο κλαμπ και τους φιλάθλους μας».

Με αυτόν τον τρόπο ο 31χρονος Γκαμπονέζος κατόρθωσε να πετύχει για πρώτη φορά τρία τέρματα στα αγγλικά γήπεδα, αλλά και να γίνει ο 9ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 200 φορές στα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη. 

Θύμισε κάτι από την περσινή του χρονιά ο Ομπαμεγιάνγκ, με τον ίδιο να φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την συνέχεια.

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ