Όταν ο... λόκο Σουάρες πέρασε την Ουρουγουάη στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2010 (Video)

Μπορεί το τελευταίο πέναλτι να το χτύπησε ο Σεμπαστιάν «Λόκο» Αμπρέου, αλλά ο... τρελός της υπόθεσης ήταν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος με αυτοθυσία (και αρκετά μεγάλη δόση τύχης όσον αφορά την συνέχεια) πέρασε την Ουρουγουάη στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2010 με την αλησμόνητη απόκρουσή του πάνω στην γραμμή.



Όταν ο... λόκο Σουάρες πέρασε την Ουρουγουάη στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2010 (Video)

Ήταν 2 Ιουλίου πριν μια δεκαετία όταν στο Γιοχάνεσμπουργκ η Γκάνα είχε την ευκαιρία να ανταμείψει εαυτόν για την τρομερή ομάδα που είχε, και να πάρει μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον νυν επιθετικό της Μπαρτσελόνα (και πρώην της Λίβερπουλ), Λουίς Σουάρες.

Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, όπως άλλωστε και ο Χόρχε Φουτσίλε που έκανε την ίδια κίνηση για να φτάσει κι αυτός με τα χέρια στην μπάλα, ο Σουάρες απέτρεψε σίγουρο γκολ του Ντομινίκ Αντιγιά στο 120’ (τελευταίο λεπτό της παράτασης) αποκρούοντας πριν η «στρογγυλή θεά» περάσει την γραμμή, για να δεχθεί απευθείας κόκκινη και να πάει στον πάγκο. Άστοχος από την άσπρη βούλα ο Ασαμόα Γκιάν μιας και πήγε να... σκοτώσει το πέναλτι στο κέντρο της εστίας αλλά με υπερβολική δύναμη, κι έτσι ο αγώνας πήγε πέναλτι.

4-2 για τους Ουρουγουανούς και έκρηξη συναισθημάτων σε αμφότερες τις πλευρές, με την εκτέλεση του «λόκο» Αμπρέου να κλειδώνει το πιο επεισοδιακό και σίγουρα πιο αξιομνημόνευτο παιχνίδι εκείνης της διοργάνωσης.

Δείτε εκτεταμένα highlights από την αναμέτρηση στις 02/07/2010: