2011-2019: Οι στιγμές των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ… που θα μείνουν στην ιστορία!

Εννιά αγώνες «φωτιά», εννιά στιγμές από τους τελευταίους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ που θα μας μείνουν αξέχαστες!



2011-2019: Οι στιγμές των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ… που θα μείνουν στην ιστορία!

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αγαπημένη διοργάνωση όλων όσων δηλώνουν λάτρεις του ποδοσφαίρου. Η σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη, μας προσφέρει στιγμές θεάματος και πολλές ανατροπές και συγκινήσεις, σε κάθε σεζόν.

Σίγουρα αν ρωτήσει κανείς ποια ομάδα έκανε.. κουμάντο στην διοργάνωση τα τελευταία δέκα χρόνια, τότε η απάντηση είναι προφανής, η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν τέσσερα τίτλους από το 2010 μέχρι και το 2019, αριθμός τεράστιος.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας το Τσάμπιονς Λιγκ κατέβασε ρολά, κάνοντας το αυτονόητο, καθώς προέχει η υγεία όλων. Εμείς σας παρουσιάζουμε τους τελικούς από το 2010-11 μέχρι και το 2018-2019 και θυμόμαστε εννιά στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία της διοργάνωσης.

2011 Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση ανάμεσα στις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ των Καταλανών, ωστόσο με αυτό το σκορ οι κόκκινοι διάβολοι έμεναν μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου.

Εκείνη την στιγμή όμως εμφανίστηκε ο σπουδαίος Νταβίντ Βίγια! Ο Ισπανός άσος με μια ΓΚΟΛΑΡΑ στο 69′ κλείδωσε τον τίτλο για την σπουδαία τότε ομάδα της Μπαρτσελόνα.

2011-2012 Τσέλσι-Μπάγερν Μονάχου 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ)

Όλα πήγαιναν καλά για την Μπάγερν Μονάχου η οποία μέχρι και το 87΄ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 κόντρα στην Τσέλσι. Όλα έδειχναν πως οι Βαυαροί θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου, με τον τελικό να γίνεται στην φυσική τους έδρα!

Ωστόσο, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε διαφορετική άποψη καθώς με δικιά του κεφαλιά στο 88΄ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι κατέκτησαν και τον τίτλο στην διαδικασία των πέναλτι!

2012-2013 Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 2-1

Ο τελικός της σεζόν 2012-2013 ήταν γερμανική υπόθεση. Ντόρτμουντ και Μπάγερν έδωσαν μια τεράστια μάχη για τον τίτλο. Όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα πάει στην 30λεπτη παράταση. Εκεί όμως μίλησε ο χαρακτήρας του Άριεν Ρόμπεν! Ο Ολλανδός με προσωπική ενέργεια στο 89΄ έκανε άνω κάτω την άμυνα των Βεστφαλών και με χλιαρό πλασέ έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του!

2013-2014 Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1

Ήταν η σεζόν που η Ατλέτικο έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ροχιμπλάνκος ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 93΄. Εκεί όμως μίλησε η “ψυχή” της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέρχιο Ράμος!

Ο Ισπανός στόπερ με δικό του γκολ ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις, με την Ρεάλ να επικρατεί στην παράταση με 4-1!

2014-2015 Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 3-1

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε σε τελικούς το 2015 αντιμετωπίζοντας την Γιουβέντους. Το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι και το 71′. Τότε όμως οι Μπλαουγκράνα βρήκαν το γκολ με τον Νεϊμάρ, σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Ιταλούς και όχι μόνο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η μπάλα έχει χτυπήσει και το χέρι του Νεϊμάρ πριν καταλήξει στα δίχτυα, με τον ρέφερι να μην δίνει καμία παράβαση.

2015-2016 Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.δ)

Ατλέτικο και Ρεάλ ξανασυναντήθηκαν το 2016 σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το σκορ στην κανονική διάρκεια ήταν το ίδιο με αυτό του 2013-2014, δηλαδή 1-1. Η παράταση δεν έβγαλε νικητή και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Μοιραίος για την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ο Χουανφράν, με τον έμπειρο άσο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και την Ρεάλ να παίρνει έναν ακόμη τίτλο.

2016-2017 Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 4-1

Ίσως από τους λίγους τελικούς στους οποίους θυμόμαστε περισσότερο γκολ των ηττημένων. Και μεταξύ μας, πως μπορεί να ξεχαστεί τον ΤΡΕΛΟ γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς; Τέτοια γκολ δεν βλέπεις συχνά, ειδικότερα σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ..

Και το 2018 η Ρεάλ κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και να τον κατακτήσει και όλας με σχετική ευκολία. Πάντως για να λέμε την αλήθεια απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους ήταν… ο Κάριους!

Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ έκανε μια γκέλα που δεν συγχωρείται σε αυτό το επίπεδο…

2018-2019 Λίβερπουλ-Τότεναμ 2-0

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το τελευταίο τίτλο της Λίβερπουλ σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Από την άλλη η Τότεναμ, μια ομάδα που δεν υπολόγιζε κανείς την περσινή σεζόν.

Ένας αγγλικός τελικός με νικήτρια την Λίβερπουλ. Τι θα μας μείνει περισσότερο από αυτό το ματς; Το γκολ του Οριγκί, με τον Βέλγο να κάνει το 2-0 και να χαρίζει τον τίτλο στην ομάδα του Κλοπ. Το τι έγινε στις εξέδρες μετά την επίτευξη του γκολ, είναι κάτι που δεν περιγράφεται.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΑΚΟΣ