Άλισον: Κορυφαίος και στο Κόπα Αμέρικα, έγραψε ιστορία!

Τρία «Χρυσά Γάντια» κατέκτησε τη φετινή σεζόν ο Άλισον Μπέκερ, που έχει να δει τη μπάλα να κουνάει τα δίχτυα του εδώ και δύο μήνες και είναι πλέον ο κορυφαίος τερματοφύλακας και στο Κόπα Αμέρικα, μετά την πρόκριση της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό!  



Άλισον: Κορυφαίος και στο Κόπα Αμέρικα, έγραψε ιστορία!

Ο τρομερός γκολκίπερ της Λίβερπουλ, ήταν καθοριστικός στην προσπάθεια των «κόκκινων» να επιστρέψουν στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 29 χρόνια, είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου για τον σύλλογο με όλη την πορεία στο Champions League και πλέον... κατεβάζει ρολά με τη φανέλα με το βραζιλιάνικο εθνόσημο.

Έχοντας πάρει το «Χρυσό Γάντι» για την Premier League, έχοντας αναδειχθεί καλύτερος όλων και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Άλισον Μπέκερ συνεχίζει να γράφει ιστορία και είναι ο κάτοχος του βραβείου και στη διοργάνωση που φιλοξενείται το φετινό καλοκαίρι στη Βραζιλία!

Έπειτα από πέντε παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ στο τουρνουά, μετά και το 2-0 της «σελεσάο» κόντρα στην Αργεντινή, ο διεθνής πορτιέρε είναι πλέον και τυπικά ο καλύτερος στο Κόπα Αμέρικα, άσχετα από την έκβαση του τελικού (όπου θα βρεθεί μια εκ των Χιλής ή Περού).

Πιο συγκεκριμένα, ο Άλισον έχει πλέον μετρήσει εννέα παιχνίδια δίχως να παραβιαστεί η εστία του, κάτι το οποίο έγινε για τελευταία φορά την 4η Μαΐου, στη νίκη (3-2) της Λίβερπουλ επί της Νιούκαστλ στο «St. James' Park»!

Αναλυτικά τα ματς που δεν έχει δεχτεί γκολ μετά τις 4/5:

7/5: Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0

12/5: Λίβερπουλ-Γουλβς 2-0

1/6: Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-2

9/6: Βραζιλία-Ονδούρα 7-0

15/6: Βραζιλία-Βολιβία 3-0

19/6: Βραζιλία - Βενεζουέλα 0-0

22/6: Περού-Βραζιλία 0-5

28/6: Βραζιλία-Παραγουάη 0-0 

3/7: Βραζιλία-Αργεντινή 2-0

 

 

Κώστας Ζάλιαρης