Έριξε τους τίτλους τέλους ο Φερνάντο Τόρες! (vids)

Στην ηλικία των 35 ετών, ο Φερνάντο Τόρες αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κάτι που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής! Αποχωρεί γνωρίζοντας πως πέρασε με επιτυχία και από το αγγλικό ποδόσφαιρο, παίζοντας στη Λίβερπουλ για την οποία... είχε και αισθήματα, αλλά και έχοντας αποτελέσει κομμάτι της Τσέλσι στα δύο σερί ευρωπαϊκά τρόπαια του 2012 και του 2013. 



Έριξε τους τίτλους τέλους ο Φερνάντο Τόρες! (vids)

Στην ιστορία των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, θα μείνει ως ένας από τους καλύτερους στράικερ που πέρασαν από καταβολής Premier League.

Ο Ισπανός επιθετικός, ήθελε σαν τρελός να παίξει στη Λίβερπουλ και μάλιστα, στο περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ατλέτικο στο πίσω μέρος, είχε πάντοτε γραμμένο το «You 'll never walk alone».

Ο θρύλος των «ροχιμπλάνκος» στα τελευταία χρόνια της καριέρας του ακολούθησε σταδιακά κατηφορική πορεία, έχοντας παρουσιάσει δείγματα «αναγέννησης» στην επιστροφή του στην Ατλέτικο από το 2015 μέχρι και το 2018 (μια σεζόν δανεικός από τη Μίλαν κι άλλα δυο χρόνια με κανονική μεταγραφή).

Μπορεί να βρέθηκε και στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χαθεί παντελώς από το προσκήνιο και ν' αποσυρθεί με την καριέρα του σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ωστόσο, δεν θα ξεχάσει και ουδείς μπορεί να του παραβλέψει όσα έχει πετύχει.

Επί αγγλικού εδάφους, στη Λίβερπουλ βρέθηκε από το 2007 έως το 2011 και έκανε... παπάδες, με σύνολο 73 τέρματα μέχρι και τη σεζόν 2009-2010, προτού αποφασίσει να μεταπηδήσει στην Τσέλσι στη μεταγραφή των 50 εκατομμυρίων. Μάλιστα, σε αυτό το deal, συμπεριλήφθηκε και η μετακίνηση του Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» έναντι ποσού που έφτασε στα 35 εκατομμύρια, αφού οι «καρακάξες» είχαν απαιτήσει 15 εκατ.λιγότερα από αυτά με τα οποία θα έφευγε ο Τόρες.

Στους «μπλε» του Λονδίνου, ο Ισπανός επιθετικός θα μνημονεύεται για το γκολ στο «Καμπ Νόου» στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League το 2012, κατέκτησε και το Europa League την αμέσως επόμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ με τον οποίο φυσικά είχε συνεργαστεί και στο Μέρσεϊσαϊντ και πρόσθεσε τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στη συλλογή του. Στα ύδατα της Γηραιάς ηπείρου, πήρε και το Europa League με τη λατρεμένη του Ατλέτικο το 2018 προτού φύγει για την Ιαπωνία.

Εννοείται πως είχε σημαντική συμβολή και ήταν κομμάτι της τεράστιας επιτυχίας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Euro του 2008, το Μουντιάλ του 2010 και το Euro του 2012, όταν οι «φούριας ρόχας» ισοπέδωσαν τα πάντα και κατέκτησαν τους τρεις τίτλους...



Κώστας Ζάλιαρης