Το Europa League 2, η εκπροσώπηση της Αγγλίας και οι υπόλοιποι Βρετανοί!

Με την ανακοίνωση της UEFA για την έναρξη μιας νέας, τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα ονομάζεται Europa League 2 και θα κάνει... σέντρα το 2021, διαφοροποιείται και ο χάρτης των συμμετέχοντων συλλόγων. Η αγγλική ομάδα που θα εκπροσωπεί τη χώρα σε αυτό το νέο τουρνουά αλλά και οι λοιποί Βρετανοί...  



Το Europa League 2, η εκπροσώπηση της Αγγλίας και οι υπόλοιποι Βρετανοί!

Η UEFA έκανε γνωστό πως στο πλαίσιο των αλλαγών που θα εφαρμοστούν από το 2021 κι έπειτα, οι ομάδες που θα βρίσκονται στο... πρώτο, Europa League, θα μειωθούν κατά από τις 48 στις 32, βάζοντας και έναν έξτρα γύρο αγώνων πλέι-οφ, ανάμεσα στα γκρουπ και τη φάση των «16», όπως θα ισχύσει και για το Europa League 2.

Αυτό, σημαίνει ότι κανονικά θα υπάρχουν οχτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, ωστόσο, προτού υπάρξει συνέχεια στα νοκ-άουτ, θα πραγματοποιούνται αγώνες play-off ανάμεσα στους δεύτερους των ομίλων και τους τρίτους της κατά μιας τάξης ανώτερης διοργάνωσης.

Στο Europa League 2 θα υπάρχει μια αγγλική ομάδα ως εκπρόσωπος της χώρας, ενώ, οι ανακατατάξεις και το γεγονός πως στο... πρωτότυπο Europa League θα βρίσκονται πλέον μονάχα σύλλογοι από τις 15 πρώτες χώρες της κατάταξης, σημαίνει ότι επηρεάζονται άμεσα οι Σκωτία, Ουαλία και Βόρειος Ιρλανδία, εκτός από τις πρωταθλήτριες ομάδες αυτών των χωρών.

Το Champions League δεν επηρεάζεται σε κάτι και η νέα διοργάνωση θα παίζεται την Πέμπτη, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με το Europa League. Σε αυτό, θα κλείνουν θέση απευθείας για τους ομίλους οι νικητές του νέου τουρνουά που θα εμφανιστεί στο ποδοσφαιρικό κοινό από το 2021.

Στο σύνολό τους, θα υπάρξει εκπροσώπηση 34 χωρών σε επίπεδο ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, συγκριτικά με τις 26 που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Κώστας Ζάλιαρης