Όταν ο Μουρίνιο βρίσκει απέναντί του τον Κριστιάνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Γιουβέντους, ή αλλιώς Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στη μεγάλη μάχη για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο Πορτογάλοι θα «κοντράρουν» τα ξίφη τους, με τους δυο τους να έχουν πλούσιο παρελθόν ως αντίπαλοι.



Όταν ο Μουρίνιο βρίσκει απέναντί του τον Κριστιάνο

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ρονάλντο στο «Ολντ Τράφορντ» γίνεται πράξη και το england365.gr θυμάται τις περιπτώσεις που ο Πορτογάλος επιθετικός έχει αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη προπονητή, με την παράδοση να τάσσεται υπέρ του δεύτερου. Τι μπορεί να αλλάξει στην 16η μεταξύ τους μονομαχία;

Ήταν τη μακρινή περίοδο του 2002-2003, όταν οι δύο τους θα έρχονταν για πρώτη φορά αντιμέτωποι. Ο Μουρίνιο έκανε πράγματα και θαύματα στον πάγκο της Πόρτο, ενώ ο Κριστιάνο ότι είχε αρχίσει να «ξεπετάγεται» και να συστήνεται στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινό με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι δύο αναμετρήσεις βρήκαν νικητή τον τεχνικό των «δράκων» με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, με τον Ρονάλντο να παραμένει στο μηδέν, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και την επόμενη σεζόν. Ο «Special One» αντιμετώπισε με την Πόρτο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τους «16» της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, παίρνοντας επική πρόκριση μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων», κατακτώντας μετέπειτα και την κορυφή της Ευρώπης με τους «δράκους».

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τον Μουρίνιο στο Νησί, με την Τσέλσι να είναι ο επόμενος σταθμός στην επαγγελματική του καριέρα. Την επόμενη τριετία οι δυο τους θα κοντράρονταν αρκετά συχνά, με τον απολογισμό να είναι συντριπτικά υπέρ του κόουτς, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μόλις στις δύο αναμετρήσεις επικράτησαν οι «κόκκινοι διάβολοι», με τον CR7 να συνεχίζει να μη βρίσκει δίχτυα.

Η κατάρα «έσπασε» τη σεζόν 2008-2009, όταν ο Ρονάλντο έλυσε το γόρδιο δεσμό και σκόραρε στη νίκη-πρόκριση της Γιουνάιτεντ, όταν αντιμετώπισε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την Ίντερ, αποκλείοντας τον κόουτς συμπατριώτη του με τους «νερατζούρι».

Τις επόμενες χρονιές, Ρονάλντο και Μουρίνιο, από αντίπαλοι έγιναν σύμμαχοι στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον εκκεντρικό τεχνικό, ο διεθνής φορ πραγματοποίησε από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του, με 60 γκολ το 2011-12 και 55 γκολ το 2012-13. Η μοίρα τους χώρισε ξανά, με τον Ζοσέ να επιστρέφει στην Αγγλία, σε γνώριμα λημέρια του Κριστιάνο. Στο ευρωπαϊκό Super Cup η «Βασίλισσα» κατέκτησε τον τίτλο από τη Γιουνάιτεντ, με 2-1, σ' ένα ματς που και πάλι «μίλησε» η αφλογιστία του CR7.

Στις 15 μεταξύ τους κόντρες, ο Πορτογάλος άσσος της Γιουβέντους -πλέον- έχει σκοράρει μόλις μία φορά, έχοντας υποστεί επτά ήττες. Μένει να φανεί, αν η παράδοση θα συνεχιστεί από τον Μουρίνιο ή αν έχει έρθει η ώρα του σούπερ-σταρ των «μπιανκονέρι» να πάρει επιτέλους το αίμα του πίσω.

Έλενα Χαριτάκη