Ο Μπετινέλι είναι «στοίχημα» του Σάουθγκεϊτ

Καλά – καλά δεν έχει εμπειρίες από την Πρέμιερ Λιγκ. Το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με τη Φούλαμ, το έκανε απέναντι στη Μπέρνλι, μόλις την περασμένη Κυριακή. Έχει μόλις μια συμμετοχή με την εθνική ομάδα κ-21 της Αγγλίας. Κι όμως, ο Μάρκους Μπετινέλι κλήθηκε στο ανδρικό τμήμα της Αγγλίας, σε ένα τεράστιο «στοίχημα» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.  



Ο Μπετινέλι είναι «στοίχημα» του Σάουθγκεϊτ

Με ρίζες εξ Ιταλίας, όπως μαρτυρά πολύ εύκολα το επώνυμό του, ο 26χρονος τερματοφύλακας είναι επιλογή του νυν ομοσπονδιακού προπονητή για να πλαισιώσει τους Πίκφορντ, Μπάτλαντ και ΜακΚάρθι για τα προσεχή παιχνίδια με τις Ισπανία και Ελβετία.

Με την εθνική ομάδα κ-21, έχει μόλις μια συμμετοχή κι αυτή, λόγω της συνεργασίας που είχε με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο νυν «τιμονιέρης» των ανδρών της Αγγλίας έκανε την επιλογή του και ουσιαστικά σε μιας μορφής επιβράβευση προς τη γενικότερη δουλειά που κάνει ο Μπετινέλι και τη βοήθεια που παρέχει στη Φούλαμ σε ό,τι χρειάζεται ο σύλλογος, αφού από τα τμήματα υποδομής του κλαμπ ξεκίνησε το «ταξίδι» του.

Βασικός πορτιέρε των «cottagers» καθιερώθηκε από τη σεζόν 2014-2015, με 39 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, αλλά την αμέσως επόμενη σεζόν έχασε τη θέση του από τον Άντι Λόνεργκαν.

Πέρυσι, ήταν από αυτούς που στήριξαν με κάθε τους δύναμη την προσπάθεια για άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και συμπλήρωσε 27 συμμετοχές.

Στην ομάδα κ-21 της Αγγλίας βρέθηκε το 2015, όταν και εμφανίστηκε για μια και μοναδική φορά, όμως, ο τρόπος που δούλευε στις προπονήσεις και η νοοτροπία του, για τερματοφύλακα που συνέχιζε να διεκδικεί με σθένος μια θέση βασικού στα πλάνα του προπονητή του, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό, έκαναν τον Σάουθγκεϊτ να το εκτιμήσει και να του δώσει μια μεγάλη ευκαιρία εν έτει 2018, λίγο πριν την έναρξη του Nations League.

Ακόμα και τώρα, γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη απέναντι στους Φάμπρι και Σέρχιο Ρίκο για να πείσει τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς πως αξίζει να τον υπολογίζει και να του προκαλεί πονοκέφαλο στον καταρτισμό της ενδεκάδας για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια.

Κώστας Ζάλιαρης