Πεπ, η Πρέμιερ Λιγκ είναι άλλο πράγμα!

Τα 20 παιχνίδια στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι συμπλήρωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και συγκριτικά με το ξεκίνημά του σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, οι αριθμοί δείχνουν πως ο Καταλανός έχει... ζοριστεί πολύ περισσότερο!



Πεπ, η Πρέμιερ Λιγκ είναι άλλο πράγμα!
Σε ένα πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ Λιγκ, κανείς δεν περίμενε πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα κάνει... πάρτι από την πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καταλανός κόουτς έχει υποπέσει σε γκέλες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους «πολίτες» στο να βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι, όντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τα στατιστικά επιβεβαιώνουν... πανηγυρικά το γεγονός ότι ο 45χρονος ψάχνει τα πατήματά του στο «Νησί», έχοντας τις περισσότερες απώλειες βαθμών και τη μικρότερη διαφορά τερμάτων, συγκριτικά με το ξεκίνημά του στις πρώην ομάδες που προπόνησε, την Μπαρτσελόνα δηλαδή και τη Μπάγερν Μονάχου.

Συγκεκριμένα, το 2008, όταν και ανέλαβε τα ηνία των «μπλαουγκράνα», ο Γκουαρντιόλα είχε μόλις μία ήττα και δύο ισοπαλίες στα πρώτα 20 παιχνίδια που έδωσε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ έμεινε... αήττητος στον ίδιο αριθμό αγώνων στη Μπουντεσλίγκα, όντας στην τεχνική ηγεσία των Βαυαρών (18 νίκες, 2 ισοπαλίες). Την ίδια ώρα, στη Μάντσεστερ Σίτι μετράει ήδη τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες!

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο, προκαλεί η διαφορά τερμάτων που είχε στους δύο προηγούμενους συλλόγους που είχε προπονήσει, σε σχέση με αυτά που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους «πολίτες». Στο +49 και το +44 το «Goal Difference» σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αντίστοιχα, με τους αριθμούς να πέφτουν στο.... +19 στη Σίτι, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η ομάδα του όχι μόνο δεν σκοράρει πολύ, αλλά δέχεται και με σχετική ευκολία γκολ!

Σε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Μπουντεσλίγκα, μετά το πέρας 20 αγωνιστικών, ο Καταλανός βρισκόταν πρώτος με 53 και 26 βαθμούς αντίστοιχα, κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει και στην Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία ο Πεπ έχει συγκομιδή 42 βαθμών, οι οποίοι αντιστοιχούν στην 4η θέση.