Ο μεγαλύτερος «μπελάς» των μεγάλων ...

Η Άρσεναλ αντιλήφθηκε από πρώτο χέρι την Τρίτη (13/12) αυτό ακριβώς που είχαν νιώσει τις προηγούμενες αγωνιστικές οι περισσότεροι από τους θεωρητικά μεγάλους του Νησιού!  Τι συμβαίνει όταν… υποτιμάς την Έβερτον!    



Ο μεγαλύτερος «μπελάς» των μεγάλων ...

Τα «ζαχαρωτά» υποχρέωσαν τους Λονδρέζους σε μια οδυνηρή ήττα (2-1) μέσα στο «Γκούντισον Παρκ», που αφενός σταμάτησε το αήττητο σερί από τον Αύγουστο, αφετέρου - και το πιο σημαντικό- τους στέρησαν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της κορυφής. Μάλιστα, σε νίκη απόψε της Τσέλσι η απόσταση από την πρώτη θέση θα αυξηθεί στους 6 πόντους.

Και μια και αναφερθήκαμε στους «μπλε», ας ξεκινήσουμε… ανάποδα! Πρόκειται για την ομάδα που όχι μόνο δεν αντιμετώπισε ως αουτσάιντερ το συγκρότημα του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά με μια τρομερά επαγγελματική εμφάνιση… σκόρπισε τα «ζαχαρωτά» στους πέντε ανέμους (5-0). Είναι η μοναδική από τις «μεγάλες» που νίκησε μέχρι στιγμής την Έβερτον!

Οι υπόλοιπες βρήκαν σε… τοίχο, ενώ ορισμένες από αυτές θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένες με την ισοπαλία. Όπως η Τότεναμ, η πρώτη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα «ζαχαρωτά» και μάλιστα στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2016-17! Αρχές της σεζόν και το «Γκούντισον Παρκ» είχε κατηφορίσει υπέρ των γηπεδούχων, όμως στο 59' ο Λαμέλα κράτησε όρθια τα «σπιρούνια», διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, σε ένα μάλλον τιμητικό αποτέλεσμα για τους παίκτες του Ποκετίνο.

Λίγες αγωνιστικές αργότερα, η φορμαρισμένη τότε Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Έβερτον με τον «αέρα» του φαβορί και το πλήρωσε ακριβά! Ισοπαλία, επίσης, με σκορ 1-1, σε ένα ματς που κατέβασε ρολά ο Στεκέλενμπουργκ, αποκρούοντας δύο πέναλτι! Ανοιχτό ματς που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει και οι δύο ομάδες, μια και η Έβερτον απώλεσε και εκείνη σημαντικές ευκαιρίες για το διπλό.

Επόμενη στη λίστα των μεγάλων ομάδων που απέτυχαν να κάμψουν την αντίσταση των «ζαχαρωτών» ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Επίσκεψη στο «Γκούντισον Παρκ» στις 4 Δεκεμβρίου, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα (1-1). Ο Ιμπραΐμοβιτς έβαλε τους «κόκκινους διαβόλους» μπροστά στο σκορ, όμως ο Μπέινς ευστόχησε σε πέναλτι στο 89' και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Χθες ήταν η σειρά της Άρσεναλ να… μπλοκάρει μπροστά στις «μπλε» φανέλες των παικτών του Κούμαν, παρόλο που πήρε σχετικά νωρίς το προβάδισμα! Απολογισμός μέχρι στιγμής στο «ματς» Έβερτον Vs Μεγάλες Ομάδες, 4-1 και η επόμενη πρόκληση- ονόματι Λίβερπουλ- ακολουθεί! Ακόμη ένα σπουδαίο ματς για την Έβερτον, ακόμη μία μεγάλη ομάδα που οφείλει να μάθει από τα λάθη των προηγούμενων και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία! Για να δούμε… Τη Δευτέρα (19/12) τα σπουδαία!