Αυτός είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ (vids)

Το england365.gr γράφει για τον Μπεντ Γούντμπερν που με το γκολ που πέτυχε στο ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στη Λιντς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ. Οι συγκρίσεις με τον ¶αρον Ράμσεϊ, η μετατόπιση στην επίθεση, η εμπιστοσύνη του Κλοπ από το καλοκαίρι και οι εντυπώσεις των ανθρώπων των ακαδημιών των «κόκκινων».  



Αυτός είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ (vids)

Η 29η Νοεμβρίου του 2016, θα είναι ημερομηνία – ορόσημο στην καριέρα του Εντ Γούντμπερν, του νεαρού Ουαλού χαφ της Λίβερπουλ...

Αν και η μέρα ξημέρωσε με το τρομερό δυστύχημα στην Κολομβία, όπου ξεκληρίστηκε η Σαπεκοένσε, ο μικρός σκόραρε στο «¶νφιλντ» μπροστά στο Kop, μόλις στη 2η επίσημη εμφάνισή του με την ομάδα ανδρών των «κόκκινων» κι έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ!

Κατόρθωσε να γράψει ιστορία σε ηλικία 17 ετών και 45 ημερών, ξεπερνώντας τον Μάικλ Όουεν που το είχε καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 143 ημερών!

Μάλιστα, ο θρύλος της Λίβερπουλ και παλαίμαχος, πλέον, στράικερ, συνεχάρη τον Γούντμπερν (που κι εκείνος είναι γεννημένος στο Τσέστερ, όπως ο προκάτοχος του ρεκόρ) μέσω social media, γράφοντας στο twitter: «Ακόμα ένα ρεκόρ που μου παίρνουν... Συγχαρητήρια Γούντμπερν που έγινες ο νεότερος σκόρερ της Λίβερπουλ».

Το ρεκόρ που διατηρούσε ο Όουεν, ήταν από τον Μάιο του 1997 και ένα παιχνίδι με τη Γουίμπλεντον, όπου ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είχε ηττηθεί με σκορ 2-1, οπότε παρά τη χαρά που είχε πάρει τότε, ο ¶γγλος δεν είχε καταφέρει να συνδυάσει την τρομερή επίδοση του με θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γούντμπερν, εμφανίστηκε πρώτη φορά στο προσκήνιο το φετινό καλοκαίρι, στην προετοιμασία της ομάδας, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον εμπιστεύεται και να του δίνει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο φιλικό, με αντίπαλο τη Φλίτγουντ και μάλιστα, έχοντας μπει και πάλι με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (όπως το έκανε και στο ματς με τη Λιντς), βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα.

Ο Ουαλός άσος, έφτασε σε σημείο να θεωρείται ως ο ... διάδοχος του ¶αρον Ράμσεϊ, φυσικά λόγω και της εθνικότητας, όμως, στις ακαδημίες του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ έχουν να λένε για την επαφή του με τη μπάλα και την άμεση σχέση που έχει με τη δημιουργία ευκαιριών και την απειλητική του παρουσία γύρω από την αντίπαλη περιοχή.

«Δείχνει να έχει διαβάσει καλά και να έχει προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι του, στοιχεία από τον Στίβεν Τζέραρντ. Τον παρακολουθούσε προσεκτικά όλα τα προηγούμενα χρόνια που τον έβλεπε στο Μέλγουντ και προσπάθησε πολύ για να πάρει μαθήματα από εκείνον» αναφέρει ο επί σειρά ετών, πολύπειρος κόουτς των ακαδημιών της Λίβερπουλ Χιου ΜακΌλεϊ.

Ο Γούντμπερν, παρακολούθησε μαθήματα στο Bishop Heber High School του Cheshire, προτού μετακομίσει στο Rainhill High School.

Στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, ήταν ο Des Maher που τον οδήγησε από το τμήμα κ-16 σε αυτό των κ-18, έχοντας διαπιστώσει το ταλέντο και τις δυνατότητές του.

Ταχύς, βρίσκει εύκολα ρυθμό στο παιχνίδι, με έφεση στο σκοράρισμα, έχει αποδείξει και την προσαρμοστικότητά του, αφού, πέρα από τη μεσαία γραμμή, έχει αγωνιστεί και στην επίθεση, αλλά και ως επιτελικός χαφ.

Όπως φαίνεται, μάλλον θ' αρχίσει να εδραιώνεται στη γραμμή κρούσης, αφού για εκείνη τη θέση τον υπολογίζει και ο Γιούργκεν Κλοπ όταν θα τα βρίσκει σκούρα με τις απουσίες και την ανάγκη για ροτέισον στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ. 

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχει συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ουαλίας σε επίπεδο κ-17 και κ-19 μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του, ήταν το υπ' αριθμόν 9.562 για τη Λίβερπουλ, η οποία μετράει πλέον 444 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ με την πρόκριση στον φετινό ημιτελικό του Λιγκ Καπ, φτάνει σε φάση των «4» για 170η φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ είναι και ο τέταρτος ημιτελικός της ομάδας τα τελευταία έξι χρόνια!

Δείτε τον Γούντμπερν σε δράση: