Ψάχνουν το καινούργιο... παραμύθι στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Μετά την κλήση των Τζέιμι Βάρντι και Μάικλ Αντόνιο (η πρώτη του) στην εθνική Αγγλίας από τον Σαμ Άλαρνταϊς, με τους δύο να ξεκινούν από τα... χωράφια και να φτάνουν στο τοπ επίπεδο, στο Νησί ήδη κοιτούν για άλλους ποδοσφαιριστές που μπορεί να μας εκπλήξουν στα χρόνια που έρχονται, προσφέροντας ο καθένας την δική του ξεχωριστή ιστορία.



Ψάχνουν το καινούργιο... παραμύθι στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Ο προπονητής της Λίνκολν, Ντάνι Κάουλι, επέλεξε για λογαριασμό του «Sky Sports» έξι άτομα που παρά την ηλικία τους, μπορούν κατά τον ίδιο να αφήσουν το στίγμα τους. Είπε για τους:

Ντάνι Ρόουϊ, 24, εξτρέμ (Μάκλσφιλντ): «Πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δύσκολος για τους αντίπαλους προπονητές στην αντιμετώπιση. Είναι γρήγορος και στο ένας με έναν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους. Πέρυσι σκόραρε με εξαιρετική αντεπίθεση το γκολ της χρονιάς για την ομάδα του παίρνοντας την μπάλα από την μία περιοχή στην άλλη».

Άλεξ Γούντγιαρντ, 23 μέσος (Λίνκολν): «Ο Άλεξ είναι ένα από τα παιδιά μου που με ακολούθησαν από την Κόνκορντ και την Μπέιντρι στην Λίνκολν. Εξαιρετικός με την μπάλα. Την κερδίζει και έχει σωστές μεταβιβάσεις. Κάνει σπουδαία δουλειά. Πέρυσι κέρδισε το βραβείο καλύτερου νεαρού παίκτη και είναι όνειρό του να παίξει επαγγελματικά. Για μένα έχει την ικανότητα και του εύχομαι να τα καταφέρει με εμάς».

Νταν Μπράντλεϊ, 27, μέσος (Άλφρετον): «Έχει απίστευτα φυσικά προσόντα και είναι παίκτης που μπορεί να παίξει αρκετές θέσεις. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και πολύ χρήσιμος. Έβαλε 11 την περασμένη σεζόν ως κεντρικός μέσος και την φετινή κάνει ό,τι θέλει με 12».

Σίμεον Ακινόλα, 24, εξτρέμ (Μπρέιντρι): «Είναι τόσο γρήγορος όσο και ένας παίκτης της Τσάμπιονσιπ. Απίστευτα γρήγορος. Δεν αφήνει σε ησυχία τους αμυντικούς και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε ένα λεπτό. Φανταστικός για αντεπιθέσεις, που του αρέσει να κόβει από το αριστερό στο δεξί του πόδι. Πολύ έξυπνος στο γήπεδο καθώς επίσης έχει και πτυχίο στα οικονομικά».

Έλιοτ Γουάιτχαουζ, 22, μέσος (Νάνιτον): «Σκοράρει αρκετά για κεντρικός. Συνήθως τα πετυχαίνει με όμορφα μακρινά σουτ εκτός περιοχής, αλλά είναι καλός και αμυντικά. Είναι από τους πρώτους που μαρκάρουν πάνω στην μπάλα».

Άντι Κουκ, 25 επιθετικός (Τρανμίρ): «Τις δύο τελευταίες σεζόν πέτυχε 49 γκολ με την Μπάροου, για να πάει στην Τρανμίρ το καλοκαίρι. Περιμένω πως θα βρει κι εκεί πολλές φορές τα δίχτυα. Απίστευτα φυσικά προσόντα, ένας πολύ δυνατός επιθετικός και ηγέτης. Εάν ανέβαινε 1-2 σκαλιά (σ.σ στην «πυραμίδα» του επαγγελματισμού) θεωρώ πως δεν θα είχε πρόβλημα απέναντι στις αντίπαλες εστίες».