Νέα πρωταθλήτρια, υπ αριθμόν 24 η Λέστερ

Η Λέστερ έγινε η 24η διαφορετική Πρωταθλήτρια Αγγλίας με την κατάκτηση του τίτλου για τη σεζόν 2015-2016, ενώ, είναι η πιο... φρέσκια και διαφορετική των τελευταίων 38 ετών!  



Νέα πρωταθλήτρια, υπ αριθμόν 24 η Λέστερ

Η ομάδα του Ρανιέρι, κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της περιμένοντας περισσότερα από 130 χρόνια για να φτάσει σε αυτό τον άθλο, που είναι μοναδικός στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Χρειάστηκε, βέβαια, 48 αγωνιστικές περιόδους στην πρώτη κατηγορία για να πετύχει τον απόλυτο στόχο και να καταλάβει την κορυφή, με την Ντέρμπι Κάουντι να είναι μέχρι πρότινος αυτή που είχε χρειαστεί το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τις 46 σεζόν, μέχρι ν' απολαύσει τις δάφνες του πρωταθλητή, το 1972.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λέστερ έγινε η πρώτη καινούρια πρωταθλήτρια από καταβολής Πρέμιερ, αλλά η 24η συνολικά στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τελευταία νέα ομάδα που έφτασε στον τίτλο να είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ, το 1978. 

Όσο για τις ... στοιχηματικές αποδόσεις, από το 5000/1 της φετινής σεζόν, πλέον προσφέρεται στο 40/1 για το νέο πρωτάθλημα!