Μια νίκη δεν καλύπτει τα προβλήματα τους!

Μόλις πριν τρία χρόνια η κόντρα της Σιτι με τη Γιουναιτεντ καθόριζε τον πρωταθλητή στην Πρεμιερ Λιγκ! Ένα δείγμα του πόσο πίσω πήγαν σε αυτό το διάστημα είναι πως η μάχη τους αυτό το απόγευμα γίνεται για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μια νίκη δεν καλύπτει τα προβλήματα τους!

Για τη Σιτι οποιαδήποτε δικαιολογία πεφτει στο κενό σχετικά με το γιατι δεν παιρνει με παρέλαση τον φετινό τίτλο! Εχει ενα πανάκριβο ρόστερ και ξεκίνησε με πεντε σερι νίκες που στα μεσα Σεπτέμβρη της έδιναν ενα μαξιλάρι πεντε πόντων απο αυτούς που την ακολουθούσαν! Απο τοτε σε 24 ματς εχει παρει μολις 36 πόντους και αν το πρωτάθλημα ειχε ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβριου θα ηταν μολις ένατη στη βαθμολογία πίσω απο τη Σαουθαμπτον και τη Στοουκ και μολις ενα βαθμό παραπάνω απο τη Γουεστ Μπρομ! Η Γιουναιτεντ και η Τσελσι που κανουν τραγικές χρονιές σε αυτο το διάστημα θα ηταν απο πανω της ενω το γεγονος πως δεν εχει κερδίσει σερι ματς στο πρωτάθλημα απο τον Οκτώβριο την φέρνει στη σχετική λίστα πανω μονο απο την...Αστον Βίλα! Αν συνυπολογίσουμε πως μονο σε δυο ματς απο τα 13 εναντίον των ομάδων της πρώτης δεκάδας η Σιτι νικησε και πως αν και διαθέτει 11 παίκτες που εχουν κοστίσει απο 25 μεχρι 70 εκατομμύρια ευρώ δεν εχει πετυχει περισσότερα απο 13 γκολ εκτός έδρας σε 14 ματς, η εικονα ειναι απογοητευτική!

Η Γιουναιτεντ απο την άλλη πήγε πίσω στη σεζον σε σχεση με τα οποια βήματα προόδου ειχε κανει με τον Φαν Χααλ περσι. Στο Τσαμπιονς Λιγκ αποκλειστηκε στους ομίλους στο Γιουρόπα Λιγκ αφου ηττήθηκε απο τη Μίντιλαντ μπορεσε να γλυτώσει τον αποκλεισμό αλλα το οτι έπεσε αμαχητί απέναντι στη Λιβερπουλ ειναι κατι που δεν χωνεύεται απο τους οπαδούς! Στο πρωτάθλημα βρέθηκε πρώτη για μια εβδομάδα το Νοέμβρη αλλα απο τοτε κατέρρευσε και αυτη τη στιγμη εχει τη χαμηλότερη συγκομιδή της ιστορίας της βαθμολογικά απο το 1989! Γενικά δεν δείχνει ικανή να ανακάμψει με τον Ολλανδό στον πάγκο και οι πληροφορίες που θέλουν τον Μουρινιο να εχει υπογράψει προσύμφωνο περισσότερο μπερδεύουν την κατάσταση παρα την ξεδιαλύνουν! Ουσιαστικά η είδηση που κυκλοφόρησε προερχόμενη απο εναν ανθρωπο που εχει έρθει σε κοντρα με τον Μουρινιο, τον Ισπανό συνάδελφο Ντιεγκο Τόρες μιλάει για ενα προσύμφωνο που αν δεν ολοκληρωθεί θα πρέπει να αποζημιωθεί με 15 εκατομμύρια λιρες ο Πορτογαλος αλλα ουσιαστικά δεν επιβεβαιώνει πως ειναι η πρώτη επιλογή για τη Γιουναιτεντ! Δηλαδή δεν ειναι ξεκάθαρο για το αν η συμφωνία ειναι για να κλείσει τον Μουρινιο ή αν ειναι για να τον εμποδίσει να μιλήσει με αλλους οσο ο σύλλογος θα προβληματίζεται για το μέλλον του!

Γενικά ειναι ενα σημαντικο ματς το σημερινό υπο την έννοια του ποσο μεγαλη σημασία εχει να ειναι μεσα στο επόμενο Τσαμπιονς Λιγκ οι δυο ομάδες! Απλα χωράει μονο ενας πια οπως ήρθαν τα πραγματα και καλα να λένε αφου αν η Γουεστ Χαμ έφευγε νικήτρια, οπως το δικαιούτο απο το Σταμφορντ Μπριτζ κοντρα στην Τσελσι τοτε τα πραγματα θα δυσκόλευαν!

Ο Γκουαρντιόλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ ερχόμενος και εκτός απο το να βρει εξι με επτά παίκτες που θα χρειαστούν για να κανει τη Σιτι πραγματικα έτοιμη για να παίξει τον ποδόσφαιρο του η δουλειά θα ειναι δύσκολη αν δεν υπαρχει το τυράκι της συμμετοχής στο Τσαμπιονς Λιγκ! Και για τη Γιουναιτεντ που αν χάσει τον Ντε Χεα δεν εχει αλλο παίκτη αυτη τη στιγμη παγκόσμιας κλάσης η συμμετοχή ή όχι στο επόμενο Τσαμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει τον πιο καθοριστικό παράγοντα για το αν θα ειναι εύκολο να προσελκύσει νέα μεγάλα ονόματα στο Ολντ Τράφορντ, είτε με τον Φαν Χααλ ( που μάλλον μοιάζει αδύνατο να παραμείνει) είτε με έναν άλλο στον πάγκο ακόμη και αν αυτός είναι ο Μουρινιο!

Γενικά η σημερινή μάχη καθορίζει το μέλλον αλλά δεν καλύπτει τα πολλά προβλήματα τους! Και  είναι λίγο στενάχωρο για τους φίλους των δυο ομάδων που η κόντρα τους αφορά άπλα το ποιος θα είναι αφεντικό στη πόλη ενώ για κάποιες σεζόν ήταν για το ποιος θα γινόταν ο πρωταθλητής!