Έχασε την έφεση για το -4 η Φόρεστ, αλλά όλα εξαρτώνται από εκείνη για την επιβίωση!

Η Νότιγχαμ Φόρεσε ενημερώθηκε πως η έφεσή της έπεσε στο κενό αναφορικά με την τιμωρία αφαίρεσης 4 βαθμών, αλλά προς το παρόν παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη κι όλα εξαρτώνται από εκείνη για την παρουσία και την επόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ! 



Έχασε την έφεση για το -4 η Φόρεστ, αλλά όλα εξαρτώνται από εκείνη για την επιβίωση!

Ασφαλώς και θα μπορούσαν να είναι πιο άνετοι ο Νούνο Σάντο και οι ποδοσφαιριστές του αν κατάφερναν να πάρουν πίσω έστω και τους μισούς από τους 4 βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν μέσα στη σεζόν, αλλά και πάλι όλα είναι στο χέρι τους. 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ενημερώθηκε πως η έφεση την οποία είχε ασκήσει για την ποινή αφαίρεσης 4 βαθμών απορρίφθηκε και κάπως έτσι παραμένει στους 29 βαθμούς, δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Ο σύλλογος του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει απόσταση τριών βαθμών από τη μαχητική Λούτον και πέντε βαθμών από την Μπέρνλι, ωστόσο, προφανώς η ομάδα που θα κοντράρει μέχρι το φινάλε για την επιβίωση είναι εκείνη του Ρομπ Έντουαρντς. 

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση στην οποία η Φόρεστ βρέθηκε ένοχη, αφορούσε παραβάσεις οικονομικών κανονισμών, έπειτα από την τελευταία καταγραφή οικονομικής ζημιάς στα 45,6 εκατ.λίρες. 

Βέβαια, υπήρχε μια ιδιαιτερότητα. Ως γνωστόν, η Πρέμιερ επιτρέπει ζημιές έως 105 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας, αλλά για τη Φόρεστ τα πράγματα ίσως να έπρεπε να είναι διαφορετικά.

Ο λόγος είναι πως βρισκόταν στην Τσάμπιονσιπ τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022. Επομένως, η επιτρεπόμενη ζημιά της έπρεπε να φτάνει στα 61 εκατομμύρια. Αυτό διαιρείται σε τρία μέρη, με 13 εκατ.λίρες για κάθε σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και με 35 εκατ.λίρες για την Πρέμιερ της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Όπως ανέφεραν στην ομάδα, θεωρούσαν πως υπάρχει αδικία σε ό,τι αφορά στα όρια των απωλειών.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του κλαμπ τόνιζαν πως υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτά των Φούλαμ και Μπόρνμουθ που αποτελούν υποθέσεις κατά τις οποίες οι ομάδες ευνοήθηκαν από τα χρήματα του υποβιβασμού που είχαν εξασφαλίσει όταν είχαν πέσει στην Τσάμπιονσιπ στο πρόσφατο παρελθόν.

Κώστας Ζάλιαρης