Να τελειώνει το θέμα Στέρλινγκ

Η απόκτηση του Φιρμίνιο από τη Λίβερπουλ ίσως είναι ένα σημάδι ότι στο σύλλογο έχουν πάρει απόφαση πως θα χάσουν τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ακόμη και αν δεν ισχύει πάντως, οφείλουν να τελειώνουν την υπόθεση το συντομότερο δυνατό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Να τελειώνει το θέμα Στέρλινγκ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόκτηση του Φιρμίνιο θα βοηθήσει πάρα πολύ τη Λίβερπουλ, είτε αυτός αγωνιστεί στα «φτερά» της επίθεσης των «κόκκινων» είτε ως επιθετικός από τον άξονα. Αυτό που θα έπρεπε να καίει όμως περισσότερο τον Μπρένταν Ρότζερς, είναι η λήξη του «συναγερμού» γύρω από το όνομα του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Είτε τον κρατήσει είτε όχι, η Λίβερπουλ οφείλει να τελειώσει την υπόθεση άμεσα. Αν ο Στέρλινγκ πειστεί πραγματικά να μείνει, τότε η επίθεση του Μπρένταν Ρότζερς αποκτά τεράστια δυναμική. Αν αποφασίσει να τον πουλήσει, τότε μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα πολύτιμα, μέρος των οποίων να ρίξει ξανά στην αγορά προκειμένου να καλύψει το κενό. Η Λίβερπουλ χαμένη δεν θα είναι αρκεί να δοθεί άμεσα μια λύση.

Για τον ίδιο τον Στέρλινγκ ισχύουν περίπου τα ίδια. Με τη συμπεριφορά του κινδυνεύει να εκτεθεί ακόμη και στον επόμενο «εργοδότη» του. Ο μεγαλύτερος κίνδυνός του πάντως είναι να βαδίζει στα βήματα που κάποτε βάδισε ο Σον Ράιτ-Φίλιπς. Οταν άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι για τα εκατομμύρια της Τσέλσι και σκόραρε τελικά το πρώτο του γκολ μετά από 52 εμφανίσεις και 17 μήνες. Πολλές φορές το κυνήγι των χρημάτων και μόνο, οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις καριέρας.