Αρχίζει να θυμίζει ξανά... Λίβερπουλ!

Είναι χωρίς αμφιβολία ο κορυφαίος παίκτης του τελευταίου μήνα για την Λίβερπουλ. Η επέκταση του συμβολαίου του πριν από λίγες μέρες, για άλλα 4,5 χρόνια, ήρθε ως φυσιολογική επιβράβευση όλης αυτής της εικόνας. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αρχίζει να θυμίζει ξανά... Λίβερπουλ!

Όχι μόνο για το τελευταίο διάστημα αλλά για όσα έχει ήδη προσφέρει από τον Ιανουάριο του 2013 όταν και ο Μπρένταν Ρότζερς ρίσκαρε να τον αποκτήσει φέρνοντας τον στα 20 του χρόνια στον άγριο κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι ένα από τα καλύτερα δεκαριά παλιάς κοπής που κυκλοφορούν στο χώρο! Το πρώτο διάστημα του στην Ίντερ πριν κλείσει ακόμη τα 17 του υπήρξαν κάποιοι τολμηροί που τον συνέκριναν με την μυθική -για τον κόσμο των «νερατζούρι» -φυσιογνωμία, τον Λουιζιτο Σουαρεθ που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης το 1964!

Αλλά ο Κουτίνιο δεν κατάφερε να έχει σταθερά καλή απόδοση και αυτές οι διακυμάνσεις του δημιουργούν πολλές φορές αμφιβολίες για το αν μπορει να ανεβεί ένα ακόμη επίπεδο και να συγκρίνεται ανοιχτά με τους κορυφαίους!

Την ποιότητα φυσικά και την έχει. Εκείνο που επισημαίνουν όλοι πως του λείπει για να ολοκληρώσει την εικόνα του πλην της διάρκειας είναι το γκολ! Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στην τρέχουσα σεζόν είχε σκοράρει μόλις δύο φορές! Όμως αυτό το τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα εναντίον της Μπόλτον, πέραν του προφανούς δηλαδή της πρόκρισης που σφράγισε την ανατροπή του σκορ μέσα σε λίγα λεπτά για τη Λίβερπουλ, ήταν και ένα δείγμα αποφασιστικότητας και ηγετικής εικόνας!

Οι «κόκκινοι» για πρώτη φορά στη φετινή χρονιά έβγαλαν τόση ωριμότητα σε ένα ματς που είχε στραβώσει! Αν και έχαναν με 1-0 και παρότι οι αντίπαλοι τους έπαιζαν με 10, οι παίκτες του Ρότζερς δεν εκβίαζαν το σουτ η την σέντρα!

Επίσης αν και έβλεπαν όλες τις προσπάθειές τους να καταλήγουν στα δοκάρια (τρία συνολικά) ή να αποκρούονται λίγο πριν μπάλα περάσει τη γραμμή, συνέχισαν με ορθολογικό τρόπο να προσπαθούν και έτσι ήρθε η ισοφάριση από τον Στέρλινγκ που τον έψαξε με υποδειγματική πάσα ο Τσαν στο 87'. Εκεί που όλοι έβγαλαν στεναγμό ανακούφισης

Ο Κουτίνιο πήρε την ευθύνη να δοκιμάσει ένα δύσκολο σουτ στο πρώτο από τα πέντε λεπτά επιπλέον χρόνου στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση και γλιτώνοντας την από μια ακόμη παράταση!

Η Λίβερπουλ αρχίζει σιγά αίγα να θυμίζει.. Λίβερπουλ! Ένα θετικό στοιχείο είναι πως κάθε χρόνο και το 2013 και το 2014 επί Ρότζερς κάνει καλύτερο δεύτερο μισό στη σεζόν από το πρώτο! Ένα ανησυχητικό στατιστικό ωστόσο είναι πως ενώ σε ολόκληρη την σεζόν 2013 – 2014 έπαιξε 42 παιχνίδια, με τον αγώνα κυπέλλου στο Μπόλτον συμπλήρωσε ήδη στις πρώτες μέρες Φεβρουαρίου 40 αγώνες για την τρέχουσα περίοδο. Και παρότι έχει μεγαλύτερο ρόστερ απ' ότι διέθετε πριν από 12 μήνες η σκληρή αλήθεια είναι πως μπροστά είναι τα δύσκολα. Αν και με τέτοιο Κουτίνιο που είδαμε ξανά στο Μπόλτον καθώς και με την επιστροφή του Ντάνιελ Στάριτζ μοιάζει σαν να έκανε καινούργιες μεταγραφές!