Μας έφαγαν τα ρούβλια, Ρόμαν!

Η ελεύθερη πτώση που καταγράφει τα τελευταία 24ώρα το ρούβλι, προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις περιουσίες του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και του Αλισερ Ουσμάνοφ. 



Μας έφαγαν τα ρούβλια, Ρόμαν!

Μπορεί αρκετοί Ρώσοι επιχειρηματίες να έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητες τους και να ζουν στο Λονδίνο, όπως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ο μεγαλομέτοχος της Αρσεναλ Αλισερ Ουσμάνοφ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η κρίση της ρωσικής οικονομίας δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στις περιουσίες τους.

Μέσα σε μόλις 48 ώρες, οι δυο άνδρες έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια  λόγω της κατάρρευσης του ρουβλίου, η αξία του οποίου έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Μεγαλύτερος χαμένος μέχρι στιγμής είναι ο Αλισερ Ουσμάνοφ του οποίου η περιουσία κατέγραψε απώλειες της τάξης των 809 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ζημιά για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς άγγιξε τα 449,5 εκατομμύρια δολάρια.  

Πάντως, παρά τις σημαντικές απώλειες κανείς από τους δυο δεν κινδυνεύσει να χάσει το στάτους του «δισεκατομμυριούχου», αφού η αξία της περιουσίας  του Ουσμάνοφ φτάνει τα 13,4 δις δολάρια και εκείνη του Αμπράμοβιτς τα 12,8 δις.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι 15 Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν τις τελευταίες ημέρες συνολικά 8,65 δις δολάρια.