Της έχει βρει το κουμπί!

Αυτό που συνέβαινε για δεκαετίες, όταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφερναν να ρίξουν στο …καναβάτσο τους «πολίτες», ανατράπηκε τις τελευταίες σεζόν, με τη Γιουνάιτεντ να μετρά τέσσερις συνεχόμενες ήττες κάτι που είχε να συμβεί από το 1970. Γράφει ο Χρ. Σωτηρακόπουλος.



Της έχει βρει το κουμπί!

Για τέταρτη φορά σερί, η Σίτι κατάφερε να αναδειχτεί σε αφεντικό της πόλης του Μάντσεστερ υποχρεώνοντας σε μία ακόμη ήττα τη Γιουνάιτεντ που αν και δεν ήταν χειρότερη δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας δεν έβγαζε στο γήπεδο την υπέροχή της και το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο μέχρι την αποβολή -πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου- του Κρις Σμόλινγκ και φυσιολογικά η πίεση μεταφέρθηκε στα καρέ του Ντε Χέα.

Η  Γιουνάιτεντ έδωσε μέτρα στο γήπεδο οπισθοχωρώντας και ο Αγουέρο μετέτρεψε με ένα πολύ ωραίο γκολ την πίεση που ασκούσε η Σίτι, βάζοντας την μπροστά στο σκορ. Ο  Λουίς Φαν Χάαλ, έβγαλε τον Φαν Πέρσι από το ματς και έριξε στα βαθιά τον νεαρό Γουίλσον, στο πλαίσιο των mind games που ο Ολλανδός επιχειρεί συχνά όταν βρίσκεται στα… σχοινιά. Ωστόσο, ο Χαρτ κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων δεν άφηνε περιθώρια για να ελπίζει η κόκκινη πλευρά της πόλης σε κάτι θετικό!

Αυτή η νίκη κρατά ανοιχτό το θέμα της μάχης του τίτλου αφού αν δεν κέρδιζε η Σίτι , η  Τσέλσι που δείχνει να φεύγει σπριντάροντας θα άφηνε τους  υπόλοιπους να αγκομαχούν!  Φυσικά υπάρχει η εξαίρεση που ακούει στο όνομα Σαουθάμπτον, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, αυτό θα κρατήσει για λίγο διάστημα ακόμη,  μέχρι να φτάσει και για αυτούς ο ...αγωνιστικός χειμώνας.
Μπορεί η Σίτι να μην είναι στο καλύτερο της αγωνιστικό σημείο, αλλά η ποιότητα του ρόστερ της την μετατρέπει στη μοναδική αξιόπιστη αντίπαλο για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, ενώ η εικόνα της δεν είναι κακή, οι αριθμοί παραμένουν αμείλικτοι! Πρόκειται για τη χειρότερη συγκομιδή της ύστερα από 10 ματς, από τον Οκτώβριο του 1986. Τότε η υπομονή της διοίκησης με τον Ρον Ατκινσον εξαντλήθηκε, τον απέλυσαν φέρνοντας στη θέση του τον Αλεξ Φέργκιουσον από την Αμπερντίν.

Η θέση του Φαν Χάαλ δεν κινδυνεύει. Αλλά και μόνο η θλιβερή σύγκριση πως πέρσι είχε περισσότερους πόντους η ομάδα με τον Μόιες στον πάγκο ύστερα από τα ίδια παιχνίδια, αρκεί για να μεταβάλει την σκέψη σε απόγνωση για τους οπαδούς της,  ύστερα από ένα καλοκαίρι όπου έκανε μεταγραφές 200 εκατομμυρίων ευρώ!