Τον χάιδευαν και έφτιαξαν ένα τέρας!

Ο Λουίς Σουάρες δυστυχώς είναι ένα άρρωστο παιδί. Κάποιος που χρήζει επειγόντως ιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας και που τη μία στιγμή μπορεί να ξετρελάνει κόσμο σκοράροντας με εκπληκτικό τρόπο και την άλλη να δαγκώνει για μία ακόμη φορά έναν αντίπαλό του!



Τον χάιδευαν και έφτιαξαν ένα τέρας!

Η τιμωρία του είναι για τέσσερις μήνες και για εννιά ματς εθνικών ομάδων σε διοργανώσεις FIFA! Κάτι που απλά σημαίνει τέλος για εκείνον το φετινό Μουντιάλ και πιθανώς και το επόμενο μιας και θα ισχύει και για τα προκριματικά του τουρνουά του 2018 η ποινή!

Φυσικά είναι μια τιμωρία που ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη της ανόητης πράξης του ωστόσο πια δημιουργεί και ζήτημα για τη Λίβερπουλ! Το ζήτημα μαζί του είναι πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του και για να τα επαναλαμβάνει ή ηλίθιος είναι (που δεν το πιστεύω) ή πραγματικά αδιόρθωτη περίπτωση!

Είτε έτσι, είτε αλλιώς όμως, το παιδί είναι επικίνδυνο. Η Λίβερπουλ, που τον έχει στο ρόστερ της και είναι περιουσιακό στοιχείο της, είναι βέβαιος πως θα του πάρει το κεφάλι αυτή τη φορά πιθανότατα ενεργοποιώντας κάποιον όρο στο συμβόλαιο που υπέγραψε τον Δεκέμβριο! Η αγοραστική του αξία μπορεί να πέσει άλλα οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ σίγουρα ξέρουν να ενεργούν σε τέτοιες συνθήκες κρίσης που στο μπέιζμπολ και το NFL είναι πιο συνηθισμένα γεγονότα!

Όμως αυτό το τέρας που δημιουργήθηκε με το χάιδεμα στον Σουάρες και έτσι όπως διαχειρίστηκαν παντελώς λάθος εκείνη την αναίτια ρατσιστική επίθεση στον Εβρά πριν τρία χρόνια τον έκαναν ακόμη πιο ανεύθυνο! Τότε έφταιγε πολύ ο Κένι Νταλγκλίς που τον υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος, ακόμη και όταν επιστρέφοντας στα γήπεδα αρνήθηκε τη χειραψία με τον Γάλλο μπακ της Γιουνάιτεντ! Τότε οι Αμερικανοί του έβαλαν το πρώτο χοντρό χέρι και στη συνέχεια με το δάγκωμα στον Ιβάνοβιτς τον άφησαν στην τύχη του, να υποστεί τη δίκαια τιμωρία. Όμως όταν άρχισε να παίζει και πάλι καλά, έστρωσαν χαλί στα πόδια του με το καινούργιο συμβόλαιο που υπέγραψε και τώρα σοκαρισμένοι από το καινούργιο περιστατικό, να είστε βέβαιοι πως θα κινήσουν γη και ουρανό για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Αυτό όμως αφορά τις εταιρείες. Το αν δηλαδή θα μείνει ή θα φύγει ο Σουάρες και πόσο θα πουληθεί, πρέπει να είναι θέμα συζήτησης των CEO και των πωρωμένων οπαδών! Αυτό που απασχολεί κάποιον νοήμονα άνθρωπο -και το λέω ξεκάθαρα- είναι το μέλλον ενός νέου ανθρώπου με παρόμοια παραβατική συμπεριφορά. Το πάθος του για νίκη τον κάνει να μην έχει τον παραμικρό ενδοιασμό για ηθικές αναστολές. Και όμως ο προπονητής του, Όσκαρ Ταμπάρες, τόλμησε να κάνει λόγο για συνωμοσίες! Όταν πάντα βρίσκεις κάποιον τόσο πρόθυμο να σε υπερασπιστεί, σαν τα μικρά άτακτα παιδιά θα το ξανακάνεις!

Ο Σουάρες, έπρεπε για ποδοσφαιρικούς λόγους να τιμωρηθεί. Και μάλιστα υποδειγματικά, με μία μεγάλη ποινή ίσως και μεγαλύτερη από την επιβληθείσα!

Ωστόσο ανθρώπινα μιλώντας, αυτό που χρειάζεται από όποιους είναι δίπλα του και τον νοιάζονται, είναι να πάει επειγόντως σε ένα γιατρό και να ψάξει τους δαίμονες που έχει μέσα του, παλεύοντας μαζί τους. Γιατί μία μέρα αυτή η συμπεριφορά του μπορεί να γίνει αληθινά επικίνδυνη για τους γύρω του! Και τότε δεν θα μιλάμε για μήνες ποδοσφαιρικής τιμωρίας αλλά για χειρότερα πράγματα!