Νίκη με σφραγίδα Πίρλο και Μπαλοτέλι

Η Ιταλία με τρόπο που χρόνια ολόκληρα ξέρει να παίρνει τα σπουδαία παιχνίδια, πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη στο «καμίνι» του Μανάους απέναντι στην εξαιρετική κατά διαστήματα, Αγγλία, βάζοντας τεράστια υποθήκη για την πρώτη θέση του ομίλου και το πέρασμα στους «16». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Νίκη με σφραγίδα Πίρλο και Μπαλοτέλι

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να κοντρολάρουν το παιχνίδι από την αρχή, σε αντίθεση με τους Άγγλους που από το πρώτο λεπτό ήθελαν να δώσουν ρυθμό και τουλάχιστον για ένα 20λεπτο ήταν πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και αφού όλοι πίστεψαν κάποια στιγμή ότι ο Στέρλινγκ είχε σκοράρει (αφού ακόμα και το BBC είχε γράψει το 1-0 στην γωνία της οθόνης) ο τεράστιος Αντρέα Πίρλο με μία φοβερή προσποίηση έδωσε την ευκαιρία στον Μαρκίζιο με σουτ από μακριά να ανοίξει το σκορ.

Η άμεση απάντηση των Αγγλων με τον Στάριτζ έφερε το παιχνίδι στο 1-1, αλλά οι Ιταλοί ήταν αυτοί που απείλησαν ξανά πριν βγει το ημίχρονο με Μπαλοτέλι και Καντρέβα, υπενθυμίζοντας πως δεν θα βολευόντουσαν με την ισοπαλία.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε η φάση, με την ωραία σέντρα του Καντρέβα και την κεφαλιά του Μπαλοτέλι, που έκρινε το παιχνίδι. Αν δεν συνέβαινε αυτό, ο άθλιος αγωνιστικός χώρος και η υγρασία που εξουθένωνε τους ποδοσφαιριστές θα «έσβηνε» το ματς στην ισοπαλία.

Η Αγγλία προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το μοναδικό στυλ που έχει η Ιταλία να κοντρολάρει τέτοια ματς και η ποιότητα των χαφ της, γύρω από τον Πίρλο, της επέτρεψε να κρατήσει την υπερπολύτιμη νίκη. Ο Σιρίγκου που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον τραυματισμένο Μπουφόν κράτησε στα στιβαρά του χέρια, σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, μακριά τους Άγγλους από το γκολ του 2-2 και πια η ομάδα του Πραντέλι βλέπει τη συνέχεια με διαφορετικό πρίσμα.

Όσο για την Αγγλία, παρά την πρώτη ήττα της σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1986, αυτή ήταν μία βραδιά που αντί να σε απογοητεύει, σου δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Φτάνει κάποια στιγμή ο Γουέιν Ρούνεϊ να σκοράρει επιτέλους σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.