Καταποντίζεται η μετοχή του Sky

Πτώση κατά 10% καταγράφει η μετοχή του τηλεοπτικού δικτύου ΒSkyΒ μετά την απώλεια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ για την τριετία 2015-18.   



Καταποντίζεται η μετοχή του Sky

Η ανατροπή τηλεοπτικού σκηνικού που κατάφερε να πετύχει το BT Sport, στερώντας από την ITV και το Skysports τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτυπώνεται σήμερα και στο χρηματιστήριο.

Η πρώτη μεγάλη ήττα του Skysports που ήταν κραταιά δύναμη στο χώρο των αθλητικών μεταδόσεων, είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής κατά 10,2% καταγράφοντας απώλειες πάνω από 1,5 δις λίρες στην αξία της.

Πτωτικά κινούνται όμως και οι μετοχές των άλλων δυο καναλιών, με εκείνη της ITV να φτάνει το -2% και του BT Sport στο -3%.

Πριν την ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ το Σάββατο, η μετοχή του Sky είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα 12ετίας, λόγω των εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που εμφάνισε τον Οκτώβριο.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, το Sky δεν θα έχει περιθώριο να χάσει και τα δικαιώματα μετάδοσης της Πρέμιερ Λιγκ και για το λόγο αυτό θα κινηθεί πιο «επιθετικά» όταν ξεκινήσουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις για την τριετία 2016-19.