«Ο φασισμός δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο»

Στην… υπενθύμιση προς τον Πάολο Ντι Κάνιο, πως ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η προσπάθεια που έχει γίνει από διάφορους οργανισμούς για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, προχώρησε η αντιρατσιστική οργάνωση «Kick it Out».   



«Ο φασισμός δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο»

Η πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο από τη Σάντερλαντ έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων από οπαδούς της ομάδας και μη για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Ιταλού προπονητή, που όμως, υπερασπίστηκε τον εαυτό του. «Είναι χαζό να μιλάμε για ρατσισμό. Είναι εντελώς ανούσιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάθε φορά να απολογούμαι και να μιλάω για κάτι που πήρε διαστάσεις χωρίς λόγο, για μια δήλωση σε συνέντευξη πριν από πολλά χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και πραγματικά, όσοι με γνωρίζουν, μπορούν να αλλάξουν άποψη στους υπόλοιπους για το άτομό μου και τις πεποιθήσεις μου» τόνισε σε επίσημη τοποθέτησή του ο Ντι Κάνιο, όμως ο αντιρατσιστικός οργανισμός «Kick it Out» επέλεξε να του υπενθυμίσει πως:

«Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν η προσπάθεια που έχει γίνει από τους διάφορους αντιρατσιστικούς οργανισμούς για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. Δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση των ομάδων των Νεοναζί, όπως παρατηρείται στην Ιταλία και την  Ελλάδα».