Τα ρεκορ της Mega Monday

Το ποσό των 465 εκατομμυρίων λιρών υπολογίζεται πως θα δαπανηθεί σήμερα στη μεγαλύτερη μέρα ποτέ για τις αγορές μέσω του ιντερνετ στη Βρετανία, όπως εκτιμούν οι ειδικοί.



Τα ρεκορ της Mega Monday

Οι περισσότερες αγορές μέσω του διαδικτύου ενόψει Χριστουγέννων αναμένεται να καταγραφούν σήμερα στη Βρετανία, δίνοντας το όνομα  Μega Monday  στην σημερινή ημέρα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταδιακή αύξηση στις online αγορές την πρώτη Δευτέρα του Δεκεμβρίου και η φετινή υπολογίζεται πως θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς αναμένεται να σημειωθεί αύξηση 21% σε σχέση με το 2011.

Η VISA Europe προβλέπει πως 320 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν μόνο μέσω των καρτών της σήμερα, πραγματοποιώντας 6,8 εκατομμύρια συναλλαγές.   

Εκτιμάται πως 4,722 συναλλαγές θα πραγματοποιούνται κάθε 60 δευτερόλεπτα και το ποσό που θα δαπανάται στο διάστημα αυτό θα αγγίζει συνολικά τις 222,222 λίρες.  

Αναλυτές υποστηρίζουν πως οι Βρετανοί καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν σήμερα 115 εκατομμύρια επισκέψεις σε ιστοσελίδες για online αγορές, σημειώνοντας αύξηση 36% σε σχέση με πέρυσι.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα amazon είχε ανακοινώσει την πρόσληψη 10.000 ατόμων ως εποχικό προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εκτέλεση των παραγγελιών για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συνολικά υπολογίζεται πως τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν στο ιντερνετ αγορές αξίας 5 δις λιρών.