Και να ‘ταν μόνο ένα… (vids)

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά τον δεύτερο ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας για το γκολ – φάντασμα με το οποίο η Τσέλσι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 5-1 επί της Τότεναμ δεν είναι… κάτι καινούριο. Αυτή, ήταν η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που ασχολούμαστε με... εκατοστά κι αν πέρασε ή όχι η μπάλα την τελική γραμμή.



Και να ‘ταν μόνο ένα… (vids)

Σα να είναι… της μοίρας γραφτό, αντίστοιχο περιστατικό με αντιπάλους ξανά τις Τσέλσι και Τότεναμ και ευνοημένους και πάλι τους «μπλε», σημειώθηκε στις 30 Απριλίου του 2011! Τότε, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε απαντήσει στο γκολ του Σάντρο και λίγο πριν το φινάλε ο Σάλομον Καλού έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους με σκορ 2-1. Το σουτ που επιχείρησε ο Άγγλος μέσος στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης, φάνηκε να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή από τον Γκόμες, αλλά ο ρέφερι έδειξε σέντρα…

Τη φετινή σεζόν και πριν τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ» είχαμε ακόμη μια… βαρβάτη περίπτωση που αυτή τη φορά λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ. Στις 10 Μαρτίου, η Μπόλτον υποδέχτηκε την ΚΠΡ στο «Ρίμποκ» και ο Κλιντ Χίλ θα έπρεπε να έχει ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ωστόσο, ούτε ο διαιτητής αλλά ούτε και ο επόπτης είδαν ότι ο Μπογκντάν έδιωξε τη μπάλα εφόσον αυτή είχε περάσει την τελική γραμμή. Λίγο αργότερα, και αφού είχε προηγηθεί το γκολ του Πράτλεϊ για τους «γουόντερερς», ο Τζιμπρίλ Σισέ σκόραρε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και ο Κλάσνιτς στο 86’ έδωσε στη Μπόλτον τη νίκη.

Και ερχόμαστε στα… φρέσκα. Στο «στολίδι» του Λονδίνου, η Τσέλσι διαλύει την Τότεναμ με σκορ 5-1, αλλά το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει – βάσει της εικόνας που έχουμε κι εμείς από το ριπλέι – δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ο Χουάν Μάτα πλασάρει σε κενή εστία, η μπάλα δείχνει να βρίσκει στα πόδια του Άσου Εκοτό χωρίς να περάσει τη γραμμή, όμως ο Μάρτιν Άτκινσον καταλογίζει γκολ. Οι «μπλε» πήραν προβάδισμα  δύο τερμάτων, ο Αντεμπαγιόρ μείωσε προσωρινά και στη συνέχεια ήρθαν ακόμη τρία τέρματα από τους παίκτες του Ντι Ματέο.