H... επανάσταση μπορεί να περιμένει!

Ο Αντρέ Βίλας – Μπόας πήγε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να ανανεώσει την Τσέλσι, αλλά ο διάδοχος του Ντι Ματέο βασίζει την αναμόρφωση της ομάδας στην παλιά φρουρά, παραπέμποντας στις καλένδες τη... νεανική επανάσταση της Τσέλσι. Διαβάστε στο england365.gr τι άλλαξε ο Ιταλός τεχνικός στη λονδρέζικη ομάδα, που είναι η μοναδική από το Νησί που συνεχίζει στην Ευρώπη.



H... επανάσταση μπορεί να περιμένει!
 Ο Πορτογάλος τεχνικός απέτυχε να φτιάξει τη νέα Τσέλσι που ονειρευόταν ο Αμπράμοβιτς και οι οπαδοί της ομάδας και ο Ρώσος ιδιοκτήτης μην έχοντας πολλά περιθώρια, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, απέλυσε τον Βίλας – Μπόας και ζήτησε από μια παλιά δόξα της ομάδας, τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο να αναλάβει τα ηνία μέχρι το καλοκαίρι.

 Ο 41χρονος προπονητής που έχει γεννηθεί στην Ελβετία μπορεί να μην έχει τη μεγάλη προπονητική εμπειρία (από το 2008 έχει δουλέψει σε Μίλτον Κέιντς και Γουέστ Μπρομ) και βασίστηκε στην πεπατημένη για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας! Και ήδη σε τρεις αγώνες υπό την καθοδήγηση του, η ομάδα έχει ισάριθμες νίκες με Μπέρμιγχαμ στο Κύπελλο, με Στόουκ στο πρωτάθλημα και ο θρίαμβος επί της Νάπολι με 4-1. Στις δύο διοργανώσεις μάλιστα η Τσέλσι συνεχίζει με φιλοδοξίες, αντιθέτως με το πρωτάθλημα που έχει μείνει πίσω και κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, για πρώτη φορά μάλιστα μετά το 2003!

 Τι άλλαξε ο Ιταλός

Από την πρώτη μέρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ντι Ματέο έριξε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχολογία. Μίλησε ξεχωριστά με όλους τους παίκτες και τους τόνισε ότι πρέπει να ξεχάσουν την εποχή Βίλας – Μπόας και ότι αυτός είναι διατεθειμένος να δώσει ευκαιρίες σε όλους, ειδικά σε παίκτες όπως ο Μαλουντά και ο Καλού, που ήταν παραγκωνισμένοι.

 Βασίστηκε στην παλιά φουρνιά. Αφησε στη άκρη τους πειραματισμούς του Βίλας – Μπόας και στήριξε Τζον Τέρι, Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντρογκμά. Και οι τρεις του το ξεπλήρωσαν, ειδικά ο Ντρογκμπά που μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν... φευγάτος από την Τσέλσι, αλλά είναι αυτός που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Αλλαξε τον τρόπο ανάπτυξης της Τσέλσι, ρίχνοντας όλο το βάρος σε ένα δυνατό και πολυπρόσωπο κέντρο, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη ρεβάνς με τη Νάπολι! Ο άξονας της ομάδας λειτούργησε άψογα και από εκεί ξεκινούσαν όλες οι επιθέσεις κατά κύματα, με αποτέλεσμα να φτάσει ο λονδρέζικος σύλλογος στο εμφατικό 4-0.

 Ο Ντι Ματέο διαφοροποιήθηκε και από το προπονητικό μοντέλο του Βίλας – Μπόας. Εριξε στα σκουπίδια το «όλα μόνος μου» του Πορτογάλου και έφερε στην Τσέλσι ως βοηθό, έναν παλιό παίκτη της ομάδας, τον Εντι Νιούτον, τον οποίο είχε και στις ομάδες που δούλεψε στο παρελθόν. Και δεν έμεινε μόνο στην πρόσληψη του, αλλά μοίρασε και ρόλους, ώστε και οι δύο ανά πάσα στιγμή να είναι δίπλα στους παίκτες.

 Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι αντιλαμβανόμενος ότι βρίσκεται σε μια ομάδα, με παίκτες – ηγέτες στον αγωνιστικό χώρο, άφησε χώρο στους «παλιούς» να δράσουν! Είναι χαρακτηριστική η σκηνή στην παράταση της Τετάρτης, όταν ο Τέρι έδινε οδηγίες στον Εσιέν τη στιγμή που είχε σηκωθεί από τον πάγκο για τον ίδιο λόγο και ο Ντι Ματέο. Ο Ιταλός τεχνικός όταν είδε ότι ο αρχηγός πήρε την κατάσταση στα χέρια του, επέστρεψε στον πάγκο!

 Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές του Ντι Ματέο, τις ελάχιστες ημέρες που είναι στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του θα κριθούν τον Μάιο, αλλά δεν αποκλείεται εάν συνεχίσει το ίδιο επιτυχημένα, να μπει από νωρίς τέλος στα σενάρια για τον επόμενο προπονητή των Λονδρέζων!