Championship: 27η Αγωνιστική

Νίκες που θα αγχώσουν την πρωτοπόρο Σαουθάμπτον, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα, θα προσπαθήσουν να πετύχουν στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής οι υπόλοιποι διώκτες της κορυφής. Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η Κάρντιφ φιλοξενεί την Πόρτσμουθ.



Championship: 27η Αγωνιστική

Δείτε αναλυτικά το preview της αγωνιστικής

 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Γουέστ Χαμ: Με το απόλυτο έχει ολοκληρώσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της μέσα στο 2012 η Γουέστ Χαμ και έτσι «συγκατοικεί» στην κορυφή με τη Σαουθάμπτον. Μετά το εμπόδιο της Κόβεντρι ξεπέρασαν και αυτό της Πόρτσμουθ, επικρατώντας επίσης 1-0 στο «Φράτον Παρκ». Ο Σαμ Αλαρντάις εξακολουθεί να αναζητεί ενίσχυση και σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν επαφές για την απόκτηση του πρώτου σκόρερ της Ρέιντζερς, Νίκιτσα Γέλαβιτς. Χωρίς νέα προβλήματα προετοιμάστηκαν για τη σημερινή αναμέτρηση οι γηπεδούχοι. Ο έμπειρος στόπερ Φάιγ επέστρεψε από τραυματισμό στη γάμπα την περασμένη αγωνιστική και λογικά θα ξεκινήσει. Στην αποστολή ενδέχεται να βρεθεί και ο αμυντικός Τζορτζ Τζον, που αποκτήθηκε δανεικός από το Ντάλας. Μετά από απουσία έξι εβδομάδων ο μέσος Τέιλορ γύρισε στις προπονήσεις, όμως δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί σήμερα. Ο μόνος άλλος απόντας για τους Λονδρέζους είναι ο δεξιός μπακ Γκι Ντεμέλ.

Νότιγχαμ Φόρεστ: Αντίθετα με τη σημερινή αντίπαλό της η νέα χρονιά δεν εξελίσσεται για τη Φόρετς όπως θα περίμεναν οι οπαδοί της. Το «διπλό» επί της Ιπσουιτς έδωσε προσωρινή χαρά, μια και την περασμένη αγωνιστική οι «ρεντς» έχασαν 3-0 μέσα στο «Σίτι Γκράουντ» από τη Σαουθάμπτον. Επιπλέον, μεσοβδόμαδα έχασαν με κάτω τα χέρια (4-0) στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τη Λέστερ. Ο Μάρκους Τουντγκάι (επιθετικός) δεν συμμετείχε στο ματς με τη Λέστερ, ωστόσο επιστρέφει στην αποστολή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην ενδεκάδα. Οι επίσης επιθετικοί Ντάρμπισι, ΜακΚλίρι, ΜακΓκόλντρικ και Μπλάκστοκ και οι μέσοι ΜακΓκούγκαν και Μαγιέφσκι επίσης «χτυπούν» την πόρτα της ενδεκάδας. Ο αρχηγός Τσέιμπερς (αμυντικός) εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του, ενώ εκτός παραμένουν και οι τραυματίες Μόργκαν (στόπερ), Κόεν (μέσος) και Μίλερ (επιθετικός).

 

 

ΚΑΡΝΤΙΦ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Κάρντιφ: Σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει η Κάρντιφ, που παραμένει τέσσερις βαθμούς μακριά από την είσοδό της στην τετράδα. Την περασμένη αγωνιστική έπαιξε με τη φωτιά στην έδρα της Ντονκάστε, όμως παρότι η αντίπαλός της έχασε αρκετές ευκαιρίες έφυγε με το 0-0 στο «Κιπμόουτ». Την τελευταία στιγμή θα βγει η ενδεκάδα των γηπεδούχων, μια και τρεις ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο επιθετικός Γκέστεντε, ο πλάγιος μπακ ΜακΝότον και ο έμπειρος φορ Ερνσοου θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασιστεί η συμμετοχή τους.

Πόρτσμουθ: Εχοντας αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, ίσως δικαιολογημένα, η Πόρτσμουθ δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα από τη Γουέστ Χαμ. Οι «πομπέι» βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από αμφισβητούμενο πέναλτι και από το 57’ έμειναν με παίκτη λιγότερο, με τον διαιτητή να δείχνει «τραβηγμένη» κόκκινη στον Νόρις. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι. Επιπλέον, οριστικά εκτός είναι ο μέσος Νόρις, που ξεκινά τιμωρία τριών αγωνιστικών. Ο έμπειρος στόπερ Μοκοένα έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς και ο Μάλινς στη γάμπα, ενώ στο ιατρείο βρίσκονται ήδη ο επιθετικός Βάρνι και ο στόπερ Ρικάρντο Ρόσα. Εκτός πλάνων βρίσκεται ήδη ο έμπειρος μπακ Χρέινταρσον, που συνεχίζει στην Κόβεντρι.

 

 

ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Κόβεντρι: Αντίθετα με το πως τελείωσε το 2011 έχει ξεκινήσει τη χρονιά η Κόβεντρι, που δεν λέει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» ηττήθηκαν 1-0 στα εκτός έδρας παιχνίδια με Γουέστ Χαμ και Ντέρμπι και ευελπιστούν ότι η πρώτη φετινή παρουσία του στη «Ricoh Arena» (για το πρωτάθλημα) θα συνδυαστεί και με θετικό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος αριστερός μπακ Χρέινταρσον αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Πόρτσμουθ και η προσθήκη του έρχεται σε μια περίοδο που είναι τραυματίες δυο άλλοι παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση (Χάσι, Γουντ). Την εμφάνισή του στην ενδεκάδα αναμένεται να κάνει και ο φορ Νιμέλι, πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα από τη Μάντσεστερ Σίτι, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στο σκοράρισμα. Ο επιθετικός Ιστγουντ, που επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, δίνεται αμφίβολος. Οριστικά εκτός πλάνων είναι ο ΜακΚόρμακ (επιθετικός).

Μίντλεσμπρο: Απροσδόκητη ήττα για την «Μπόρο» που έπεσε από την τρίτη και είδε την απόστασή της από την κορυφή να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς. Η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι αιφνιδιάστηκε από την Μπέρνλι στην αναμέτρηση του «Ριβερσάιντ», δεχόμενη δύο τέρματα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, και μολονότι στο δεύτερο μέρος είχε για μεγάλο διάστημα την κατοχή δεν κατάφερει να διασπάσει την αντίπαλη εστία και δεν είχε παρά 1-2 ευκαιρίες για να σκοράρει. Το πρόσφατο μεταγραφικό, ο πρώην επιθετικός της Κόβεντρι Λούκας Γιούτκεβιτς, δεν θα ταξιδέψει στη «Ricoh Arena», αφού υπάρχει συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο συλλόγων. Ωστόσο, ο διεθνής Σκωτσέζος μέσος Μπάρο Ρόμπσον επιστρέφει από τιμωρία. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του βασικού γκολκίπερ Στιλ, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επίσης τερματοφύλακες Κόιν και Ρίπλεϊ. Για ένα μήνα εκτός δράσης αναμένεται να μείνει ο επιθετικός Ογκμπέτσε, με τον μέσο Μπέλι να βρίσκεται ήδη εκτός πλάνων.

 

 

ΛΙΝΤΣ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Λιντς: Αφήνοντας πίσω της τον αποκλεισμό στο Κύπελλο (μετά από επαναληπτικό αγώνα) από την Αρσεναλ η Λιντς πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Στο προηγούμενο ματς έδειξε καλή αντίδραση και κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6ο λεπτό. Πάντως, ίσως έπρεπε να ψάξει για κάτι περισσότερο, μια και ο αντίπαλό της αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος με αριθμητικό μειονέκτημα. Μετά και την απροσδόκητη επιστροφή του μεσοεπιθετικού Σνόντγκρας στο προηγούμενο παιχνίδι,ο Σάιμον Γκρέισον δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο νέο πρόβλημα. Ωστόσο, εκτός για το υπόλοιπο της περιόδου μένει ο έμπειρος αμυντικός Κίσνορμπο, ενώ ο πρόσφατα αποκτηθέντας Ρόμπι Ρότζερς () δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής Τζόνι Χόουσον αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, αλλά ούτως ή άλλως το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νόριτς. Γι' αυτό και η ομάδα του «Ελαντ Ρόουντ» προχώρησε στον δανεισμό του Φάμπιαν Ντελφ από την Αστον Βίλα, στην οποία τον είχε πουλήσει το καλοκαίρι του 2009.

Ιπσουιτς: Νέο αρνητικό σερί δημιουργεί η Ιπσουιτς και έτσι παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Το 2-2 στην αναμέτρηση με την Μπλάκπουλ την κράτησε για έκτο ματς χωρίς νίκη. Το άσχημο, κυρίως από ψυχολογικής απόψεως, ήταν ότι οι «τράκτορ μπόις» δεν κατάφερε να πάρουν το «τρίποντο» σε ένα ματς που μέχρι το 60’ προηγούνταν 2-0. Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών για τους φιλοξενούμενους. Ο καλός επιθετικός Τζέισον Σκότλαντ ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το προηγούμενο παιχνίδι και λογικά προλαβαίνει. Ο μέσος Λιντμπίτερ και ο αμυντικός Ντελάνι μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων στη διάρκεια της εβδομάδας και έχουν καλές πιθανότητες να συμμετάσχουν. Ωστόσο, ο βετεράνος μέσος Λι Μπόιερ εξακολουθεί να είναι τραυματίας. Δεν υπολογίζεται πλέον ο επιθετικός Πρίσκιν, που έλυσε το συμβόλαιό του.

 

 

ΜΠΑΡΝΣΛΙ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Μπάρνσλι: Ομάδα που μπορεί να πάρει αποτελέσματα και μακριά από την έδρα της αποδεικνύει πως είναι η Μπάρνσλι, που δεν φοβήθηκε κόντρα στη Λέστερ. Με πρωταγωνιστή τον Αντι Γκρέι, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, οι «τάικς» επικράτησαν 2-1. Ωστόσο, το κακό για τον Κιθ Χιλ είναι ότι έχασε τον πολύ σημαντικό μέσο Ντρινκγουότερ, που συνεχίζει στη Λέστερ. Πάντως, ο τεχνικός των γηπεδούχων διέψευσε τη φημολογία που θέλει τον πρώτο σκόρερ της Μπάρνσλι, Ρικάρντο Βαζ Τε, να περνάει επίσης την πόρτα της εξόδου. Θέμα υπάρχει στην επίθεση της Μπάρσνλι, με τον Χιλ να είναι ιδιαίτερα σκεπτικός. Από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στη διάρκεια της εβδομάδας πρέπει να αποφασίσει αν θα κρατήσει την ίδια ενδεκάδα ή θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Κρεγκ Ντέιβις, που έχει σκοράρει εννέα φορές. Ο πολύ σημαντικός μέσος Μπάτερφιλντ παραμένει εκτός για το υπόλοιπο της περιόδου, ενώ ο εξτρέμ Ο'Μπράιαν ξεκίνησε δειλά δειλά προπονήσεις.

Μίλγουολ: Ταπεινωτική ήττα γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Μίλγουολ. Τα «λιοντάρια» γνώρισαν εντός έδρας συντριβή 6-0 από την Μπέρμιγχαμ και παρέμειναν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μένοντας χωρίς γκολ για τρίτο ενενηντάλεπτο. Σημαντική δικαιολογία για την τόσα μεγάλη σε έκταση ήττα αποτελεί το ότι από το 57’ (όταν το σκορ ήταν στο 1-0) αγωνίστηκαν με δύο παίκτες λιγότερους. Μεσοβδόμαδα ξέσπασαν στη Ντάγκεναμ, την οποία κέρδισαν 5-0 για το Κύπελλο. Χωρίς τους τιμωρημένους αμυντικούς Αλαν Νταν και Σέιν Λόρι θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Γουόρντ και Μπάρον τους αντικατέστησαν στο ματς με τη Ντάγκεναμ και λογικά θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Στο ίδιο ματς επέστρεψε ο φορ Χέντερσον, σημειώνοντας χατ τρικ, και λογικά θα παραμείνει στη γραμμή κρούσης. Ο χαφ Μέισον δεν έχει αγωνιστεί από τη στιγμή που αποκτήθηκε δανεικός από την Τότεναμ, λόγω τραυματισμού, και οι επίσης μέσοι Μκανταγουάρι και Ρέικον παραμένουν εκτός.

 

 

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Μπέρμιγχαμ: Εντυπωσιακό το σκορ, αλλά μάλλον κολακευτικό. Η Μπέρμιγχαμ πέρασε με το εντυπωσιακό 6-0 από την έδρα της Μίλγουολ, ωστόσο ο Κρις Χάτον παραδέχθηκε ότι το πρώτο τέρμα ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ενώ πριν έρθει το δεύτερο ο αντίπαλος αγωνιζόταν ήδη με εννέα ποδοσφαιριστές. Πάντως, οι «μπλε» έχουν δημιουργήσει ψυχολογία, με ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων στο πρωτάθλημα, και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα μεσοβδόμαδα, μετά την εκτός έδρας πρόκριση στο Κύπελλο επί της Γουλβς (1-0). Ο βασικός αμυντικός Λίαμ Ρίτζγουελ εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός πλάνων για την Μπέρμιγχαμ. Η απουσία του δεν θα πρέπει απαραίτητα να σχετίζεται με την προσπάθεια που κάνει η Γουέστ Μπρόμιτς να τον αποκτήσει (έκανε πρόταση που απορρίφθηκε). Ο επίσης πλάγιος μπακ Καρ βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του, ωστόσο σήμερα δεν προλαβαίνει. Ο στόπερ Ιμπάνιεθ παραμένει τραυματίας, με τον μέσο Ν'Ντόου να απουσιάζει στο Κόπα Αφρικα.

Γουότφορντ: Την πρώτη ήττα της στο «Βικαρέιτζ Ρόουντ» γνώρισε η Γουότφορντ έπειτα από εννέα αγωνιστικές. Οι «σφήκες» εμφανίστηκαν κατώτερες των περιστάσεων στην αναμέτρηση με τη Ρέντινγκ και όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός Σιντ Ντάιτς το 1-2 υπέρ των «βασιλικών» ήταν απόλυτα δίκαιο. Αυτό δεν αλλάζει ότι η Γουότφορντ δεν έχει πάρει βαθμό μέσα στο 2012 και παραμένει σε κίνδυνο. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του μέσου Τζόναθαν Χογκ, ο οποίος απουσίασε από το ματς με τη Ρέντινγκ, λόγω προβλήματος στο γόνατο. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στους φιλοξενούμενους. Αρκετό διάστημα εκτός δράσης θα μείνει ο στόπερ Τέιλορ, που έσπασε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, ενώ μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος ΜακΤζιν.

 

 

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΝΤΕΡΜΠΙ

Μπέρνλι: Με επτά ήττα και μόλις δύο ήττες στα εννέα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα η Μπέρνλι παραμένει για τα καλά στο «κόλπο» για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα. Την περασμένη αγωνιστική «θύμα» τους ήταν η Μίντλεσμπρο, την οποία κέρδισαν 2-0 στο «Ριβερσάιντ». Οι «κλάρετς» προχώρησαν σε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, που ενδεχομένως να αποδειχθεί σημαντική για τη συνέχεια, αποκτώντας δανεικό από τη Μίλγουολ τον επιθετικό Τζος ΜακΚουόιντ. Χωρίς τον επιθετικό Πάτερσον και τον εξτρέμ Στάνισλας θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι. Οι δύο ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν στη νίκη επί της Μίντλεσμπρο. Ο πρώτος αναμένεται να απουσιάσει για 3-4 εβδομάδες και ακόμα χειρότερη είναι η πρόβλεψη για τον δεύτερο. Στο ίδιο ματς ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε ο επιθετικός Αϊνγκς, που αναζητεί την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα έπειτα από πέντε μήνες απουσίας με πρόβλημα στο γόνατο.

Ντέρμπι: Οπως έκλεισε το 2011 ξεκίνησε τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα η Ντέρμπι και βρίσκεται μια ανάσα από το να μπει στη ζώνη των πλέι οφ. Τα «κριάρια» επικράτησαν στο προηγούμενο παιχνίδι 1-0 της Κόβεντρι, έφτασαν στις τέσσερις διαδοχικές νίκες, διατηρώντας σε αυτό το διάστημα ανέπαφη την εστάι τους σε τρία ενενηντάλεπτα. Νέο πρόβλημα για τον επιθετικό Νέιθαν Τάισον (αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ), που δεν ταξίδεψε για το ματς με την Μπέρνλι. Ο έτερος επιθετικός Ράιαν Νόουμπλ, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, έχοντας αποκτηθεί πρόσφατα ως δανεικός από τη Σάντερλαντ.

 

 

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Μπλάκπουλ: Εναν βαθμό ουσιαστικά από το πουθενά πήρε στο προηγούμενο παιχνίδι της η Μπλάκπουλ, κάτι που δεν δίστασε να παραδεχθεί και ο Ιαν Χολογουέι. Οι «σισάιντερς» φαινόταν ότι θα φύγουν με άδεια χέρια από την έδρα της Ιπσουιτς, όταν στο 60’ της αναμέτρησης έχανα 2-0, αλλά βρήκαν τον τρόπο λίγο πριν το φινάλε να ισοφαρίσουν σε 2-2. Νέο πρόσωπο για την Μπλάκπουλ αποτελεί ο νεαρός επιτελικός μέσος Φλεκ, που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ρέιντζερς. Ο γκολκίπερ Ματ Τζιλκς είναι έτοιμος να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια έπειτα από απουσία πέντε αγωνιστικών, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Χάουαρντ, που ήταν εντυπωσιακός στα ματς που αγωνίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του επιθετικού Λομάνα Λούα Λούα, που τραυματίστηκε κόντρα στην Ιπσουιτς. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο αρχηγός Μπάρι Φέργκιουσον (μέσος).

Κρίσταλ Πάλας: Πάλι καλα που κατάφερε να σώσει τον έναν βαθμό. Η Κρίσταλ Πάλας προηγήθηκε νωρίς στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λιντς, όμως από το 45’ έμεινε με παίκτη λιγότερο και το ματς τελείωσε με σκορ 1-1. Σήμερα είναι λίγο περίεργο το ματς για τους «αετούς», που λογικά θα έχουν το μυαλό τους στον επαναληπτικό ημτελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Κάρντιφ, που ακολουθεί. Χωρίς τον Σιν Σκάνελ θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι. Ο εξτρέμ της Πάλας εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής, μετά την αποβολή του στο ματς με τη Λιντς. Ο Πολ ΜακΣέιν (αμυντικός), πρόσφατο απόκτημα από τη Χαλ, ετοιμάζεται για να ξεκινήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ενώ ο μπακ Ράματζ επέστρεψε στην ΚΠΡ, μετά το τέλος του δανεισμού του. Εξακολουθεί να απουσιάζει ο αριστερός μπακ Μόξι, όπως και οι μακροχρόνια τραυματίες Γουίλιαμς (μέσος), Μάροου (μέσος) και Χιλς (αμυντικός).

 

 

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Μπρίστολ Σίτι: Με άδειες βαλίτσες αποχώρησαν από την έδρα της Μπράιτον οι ποδοσφαιριστές της Μπρίστολ Σίτι, μια και δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την ισοπαλία. Οι «ρόμπινς» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και δίκαια έχασαν 2-0. Ο τεχνικός Ντέρεκ ΜακΑϊνς στάθηκε στο ότι η ομάδα του παρά την κατοχή δεν έκανε ευκαιρίες και έστειλε μήνυμα ότι πέραν των τριών μεταγραφών που έχουν γίνει μέχρι τώρα χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να έρθει η παραμονή στην κατηγορία. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δύο σταρ της Σίτι, ο Αντομαχ και ο Ελιοτ. Ο εξτρέμ Αντομαχ δεν έχει ξεπεράσει έναν επίμονο τραυματισμό στη γάμπα, ενώ ο μέσος Ελιοτ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον δικέφαλο. Και οι δύο θεωρούνται αμφίβολοι. Εκτός πλάνων παραμένει ο αρχηγός Λίαμ Φοντέν (αμυντικός).

Ντονκάστερ: Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλε η Ντονκάστερ στην εντός έδρας αναμέτρηση, όμως η εμφάνισή της δεν επιβραβεύθηκε αναλόγως. Οι «ρόβερς» έμειναν στο 0-0 και βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από το να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Για να τα καταφέρουν θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί με τον τεχνικό Ντιν Σόντερς να θέτει ως στόχο την κατάκτηση 30 βαθμών στα 20 ματς που απομένουν, προκειμένου να επιτευχθεί η σωτηρία. Χωρίς να προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα προετοιμάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για την αναμέτρηση στο «Αστον Γκέιτ». Στην ενδεκάδα θα παραμείνει ο αριστερός μπακ Σπερ, που ήταν εντυπωσιακός κόντρα στην Κάρντιφ. Εκτός πλάνων για περίπου ακόμα τρεις εβδομάδες θα βρίσκεται ο έμπειρος μπακ Τσιμποντά, ενώ για πολύ περισσότερο θα απουσιάσει ο επίσης αμυντικός Τζορτζ Φρεντ. Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο έμπειρος γκολκίπερ Σάλιβαν, με τον Κρις Μπράουν (επιθετικός) να βρίσκεται εκτός για ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες.

 

 

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Πίτερμπρο: Τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα στη σειρά για την Πίτερμπρο, που πάλεψε αλλά δεν πήρε ούτε την ισοπαλία στην έδρα της Χαλ. Η εικόνα της ομάδας του Ντάρεν Φέργκιουσον ήταν βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα ματς, ωστόσο λίγο η διαιτησία (δεν της δόθηκε προφανές πέναλτι), κάτι η αστοχία στην τελική προσπάθεια έφεραν την ήττα με 1-0. Εντονος είναι ο συναγωνισμός για μια θέση στο κέντρο, μια και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει από απουσία πέντε εβδομάδων ο εξαιρετικός χαφ Γκραντ ΜακΚαν. Εχοντας χάσει το ματς με τη Χαλ αναμένεται να γυρίσει και ο Τόμι Ρόουι (μέσος), ενώ και ο βασικός Λι Φρέκλινγκτον (μέσος) είναι πολύ κοντά στην επάνοδό του στη δράση.

Μπράιτον: Για τα καλά πίσω της φαίνεται να έχει αφήσει το άσχημο τελείωμα του 2011 η Μπράιτον. Μετά το 3-0 επί της πρωτοπόρου Σαουθάμπτον οι «γλάροι» πήραν ακόμα ένα «τρίποντο» στο «Amex», χάρη στο 2-0 επί της Μπρίστολ Σίτι. Μεσοβδόμαδα, σε ένα ματς που αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, ξεπέρασαν δύσκολα στα πέναλτι το εμπόδιο της Ρέξαμ και πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών και επιστρέφει ο βασικός αμυντικός Γκόρντον Γκριρ. Πιθανότητες επιστροφής στην τετράδα της άμυνας έχει ο Ανταμ Ελ-Αμπντ, αφού πήρε… ρεπό στο ματς με τη Ρέξαμ. Ο νεαρός επιθετικός Φόρστερ-Κάσκι θα περάσει από τεστ ετοιμότητας, όμως οι εξτρέμ Καζένγκα Λούα Λούα και Κρεγκ Νουν και οι πλάγιοι αμυντικοί Πέιντερ και Ταρίκο παραμένουν εκτός πλάνων.

 

 

ΡΕΝΤΙΝΓΚ - ΧΑΛ

Ρέντινγκ: Τεράστιο «τρίποντο», όπως το χαρακτήρισε ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, πήρε η Ρέντινγκ στην έδρα της Γουότφορντ. Οι «βασιλικοί» βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, όμως ανέτρεψαν την κατάσταση λίγο πριν το φινάλε, με τον προπονητή τους να ισχυρίζεται ότι έπειτα από το 2-1 η ομάδα του άφησε για τα καλά πίσω της το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι για τη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός πλάνων βρίσκεται ο αρχηγός Τζόμπι ΜακΑνουφ, ο μέσος Λέιγκερτγουντ και ο αμυντικός Αντι Γκριν. Ο επιθετικός Μανσέ τραυματίστηκε αγωνιζόμενος με τις ρεζέρβες και τέθηκε νοκ άουτ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται ο αναντικατάστατος εξτρέμ Τζίμι Κεμπέ. Ο νεοφερμένος φορ Καρλ Σέπαρντ δεν έχει αγωνιστεί από τις 15 Δεκεμβρίου και ακόμα δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Χαλ: Παρέμεινε στην πρώτη εξάδα η ομάδα του Νικ Μπάρμπι, αφού έστω δύσκολα έφτασε στο 1-0 επί της Πίτερμπρο. Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες οι «τίγρεις» είχαν ανάγκη την επιστροφή στις επιτυχίες και τα κατάφεραν χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Κόρεν, λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα. Αντίθετα με το τι συμβαίνει σε αρκετές ομάδες της κατηγορίας στη Χαλ δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Χαλ, ο Τζος Κινγκ, θα βρίσκεται στην 16άδα. Ο 20χρονος φορ, που είναι δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το καλοκαίρι, δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αλλά λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Λογικά ο μέσος Κορέν θα ξεπεράσει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, με τον Νικ Μπάρμπι να μην αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ζήτημα.