Μάντσεστερ Σίτι: Χάνει βαθμούς όταν δεν προηγείται στο ημίχρονο!

Εάν η ανατροπή του σκορ ήταν μάθημα προπονητικής, τότε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μάλλον θα έμενε μετεξεταστέος. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λιντς, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε 10 σερί αγώνες χωρίς νίκη, όταν ο αντίπαλος προηγείται από πρώτο 45λεπτο.  



Μάντσεστερ Σίτι: Χάνει βαθμούς όταν δεν προηγείται στο ημίχρονο!

Συγκεκριμένα οι «πολίτες» σε 14 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν κερδίσει μόλις μία φορά τους τρεις βαθμούς της νίκης (2 ισοπαλίες – 11 ήττες) όταν έχουν μείνει πίσω στο σκορ από το ημίχρονο. Εκείνη η νίκη σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2019, όταν στο «Etihad» η Σάουθαμπτον προηγήθηκε από το 13΄ στο σκορ, ωστόσο η Σίτι κατάφερε να κάνει την ανατροπή για το τελικό 2-1 υπέρ της με γκολ των Αγουέρο (70’) και Κάιλ Γουόκερ (86’).

Έκτοτε ο Γκουαρδιόλα δεν έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή τη συνθήκη, η οποία έχει κοστίσει βαθμούς στην ομάδα του.

Χαρακτηριστικά, φέτος έχει αποσπάσει μόλις ένα βαθμό στην προσπάθεια να γυρίσει το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα παρακάτω παιχνίδια:

 • 24/10/20 Γουέστ Χαμ 1 – Μάντσεστερ Σίτι 1 (ημίχρονο 1-0)

• 21/11/20 Τότεναμ 2 – Μάντσεστερ Σίτι 0 (ημίχρονο 1-0)

• 07/03/21 Μάντσεστερ Σίτι 0 – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 (ημίχρονο 0-1)   

• 10/04/21 Μάντσεστερ Σίτι 1 – Λιντς 2 (ημίχρονο 0-1)

Για να έρθουμε και στην πλευρά των θριαμβευτών, η Λιντς εκμεταλλεύθηκε επιθετικά ένα στοιχείο το οποίο την κατατάσσει πρώτη σε ένα ιδιαίτερο στατιστικό. 

Με τα δύο γκολ του Ντάλας , ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι ο πρώτος μέσος που σκοράρει δις στο «Etihad» έπειτα από τον Πολ Πογκμπά το 2018, η Λιντς είναι φέτος η ομάδα με τα περισσότερα γκολ εκτός περιοχής από κάθε άλλη στην Πρέμιερ (12 συνολικά).

Πάντως ο Μπιέλσα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος έπειτα από το παιχνίδι στο Μάντσεστερ, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του νίκησε τον Γκουαρδιόλα, ενώ φέτος είναι ο μόνος προπονητής μαζί με τον Σόλσκιερ που έχει στερήσει βαθμούς από τον Καταλανό τεχνικό εντός κι εκτός έδρας.

Διονύσης Γαλιατσάτος