Ποτέ λιγότερους βαθμούς ο Μουρίνιο μετά από 50 παιχνίδια σε πάγκο!

Μπορεί να πιστεύει πως δεν υπάρχει πρόβλημα ο Ζοσέ Μουρίνιο αλλά μετά την ήττα της Τότεναμ από την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου οι αριθμοί λενε άλλα.  



Ποτέ λιγότερους βαθμούς ο Μουρίνιο μετά από 50 παιχνίδια σε πάγκο!

Δίνοντας το 50ο του παιχνίδι στο πάγκο των «σπιρουνιών», ο Special One δεν κατάφερε για ακόμη μία φορά να επικρατήσει, συνεχίζοντας το κακό σερί της ομάδας του το τελευταίο δίμηνο, με τον ίδιο να πραγματοποιεί βαθμολογικά το χειρότερο ξεκίνημά του σε όλη του την προπονητική καριέρα!

Έπειτα από 50 παιχνίδια ποτέ στην καριέρα του δεν είχε λιγότερους βαθμούς!

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2019, όταν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο άφησε την Τότεναμ έπειτα από τέσσερα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στο Λονδίνο, ολοκληρώνοντας έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο, με παράσημο τον τελικό του Champions League, για να δώσει την σκυτάλη στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Στόχος της διοίκησης ήταν η επίτευξη μίας αλλαγής στην ομάδα, σε συνδυασμό με τον επαναπροσδιορισμό των στόχων που είχαν οριοθετηθεί. 

Είναι άλλωστε τόσο γνωστά τα επιτεύγματα του Ζοσέ Μουρίνιο, τα οποία από μόνα τους παρέσυραν την Τότεναμ σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με σκοπό μία βαθμολογική αναρρίχηση καθώς και την κατάκτηση ενός τίτλου έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια.

Φτάνοντας στον Φλεβάρη του 2021 και κοιτώντας πίσω όμως, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως δεν άλλαξαν πολλά. Η Τότεναμ ξεκίνησε καλύτερα την φετινή χρονιά, υιοθέτησε άμεσα το στυλ παιχνιδιού του προπονητή της, παρουσιάστηκε σοβαρή αμυντικά, πήρε μεγάλα αποτελέσματα αλλά... έφτασε το ταβάνι της.

Κάπως έτσι ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 50 παιχνίδια στον πάγκο του κλαμπ, έχοντας την χειρότερη συγκομιδή της καριέρας του σε αντίστοιχο διάστημα από όλες τις ομάδες που πέρασε.

Έχοντας μόλις 3 νίκες στα τελευταία 13 του παιχνίδια, έχει μαζέψει συνολικά 81 πόντους στα 50 ματς που έχει δώσει, καταγράφοντας ένα αρνητικό ρεκόρ. 

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η πορεία του στα υπόλοιπα κλαμπ που έκατσε στον πάγκο, με την πρώτη θητεία του στην Τσέλσι να αποτελεί με διαφορά το καλύτερό του ξεκίνημα με 126 βαθμούς. 

Ακολούθησε η Πόρτο με δύο λιγότερους και στην συνέχεια κατέφθασε το πέρασμα από την Ρεάλ και η επιστροφή του στους «μπλε». 

Ακόμα και τα πρώτα του 50 παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν βαθμολογικά περισσότερο θετικά για τον Πορτογάλο, όπου και συγκέντρωσε 15 πόντους παραπάνω από όσους έχει αυτή την στιγμή με την νυν ομάδα του.

Ο τίτλος είναι στόχος και σε αυτό δεν δείχνει να τα πηγαίνει άσχημα καθώς σε έναν μήνα και κάτι από τώρα έχει να δώσει τον τελικό κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι για το Κύπελλο Αγγλίας.

Δεδομένα όμως δεν του αρκεί αυτό. Η πορεία του στο πρωτάθλημα είναι άκρως καθοδική, αν αναλογιστεί κανείς πως η Τότεναμ βρέθηκε μέχρι και την δεύτερη θέση, ενώ στο Europa League, αν και συνεχίζει, ο τρόπος παιχνιδιού και η κακή ανασταλτική λειτουργία, δεν δείχνουν να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Η συνέχεια θα αποδείξει σύντομα αν το τελευταίο δίμηνο αποτελεί απλώς μία κακή παρένθεση ή αν το αρνητικό ρεκόρ που κατέγραψε ο Ζοσέ Μουρίνιο θα δημιουργήσει και σοβαρότερα ζητήματα σχετικά με την παραμονή του στο Λονδίνο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ