Ο Όλιβερ παραδέχθηκε πως έκανε λάθος με τον Πίκφορντ και τον Φαν Ντάικ

Ο διαιτητής εκείνου του ντέρμπι της Έβερτον με την Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» στα μέσα του Οκτώβρη, παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως έπρεπε να έχει δείξει την κόκκινη κάρτα στον Πίκφορντ για το φάουλ που προκάλεσε ρήξη χιαστού στον Φαν Ντάικ. «Δεν ασχολήθηκε κανείς από αυτούς που έπρεπε λίγο παραπάνω με τη φάση...» σχολίασε. 



Ο Όλιβερ παραδέχθηκε πως έκανε λάθος με τον Πίκφορντ και τον Φαν Ντάικ

Ο ρέφερι εκείνης της αναμέτρησης κατηγορήθηκε πολύ και άκουσε ιδιαίτερα αρνητική κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ματς μαζί και με τον VAR. 

Ο Φαν Ντάικ υπέστη ρήξη χιαστού δίχως ν' αποβληθεί ο Πίκφορντ στην έναρξη του ντέρμπι, ο Τιάγκο μετά από εκείνο το παιχνίδι έμεινε εκτός για δυο μήνες από το εγκληματικό τάκλιν του Ριτσάρλισον, ενώ, στο φινάλε ο Χέντερσον σκόραρε με τον VAR να εντοπίζει οφσάιντ χιλιοστών, δίχως να μπορεί να το κατανοήσει κάποιος...

Δυόμιση μήνες έπειτα από εκείνο το παιχνίδι, ο Μάικλ Όλιβερ μίλησε ανοιχτά και ανέφερε: «Επικεντρωθήκαμε στο οφσάιντ κι όχι στο χτύπημα του Πίκφορντ, έπρεπε να το κοιτάξουμε κι αυτό. Δεν το σκέφτηκε κανείς, ούτε εγώ.

Έπρεπε μαζί με το οφσάιντ να τιμωρήσουμε και τον Πίκφορντ...».

Κώστας Ζάλιαρης