Σε όλα... δεύτερη η Τότεναμ κι όμως πήρε το ντέρμπι!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ασχολείται με την στατιστική όταν η ομάδα του εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του και καταφέρνει να παίρνει τις νίκες. Κάπως έτσι συνέβη και στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου όπου η Τότεναμ επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ ούσα... δεύτερη σε όλα τα σημαντικά κομμάτια των επίσημων αριθμών!  



Σε όλα... δεύτερη η Τότεναμ κι όμως πήρε το ντέρμπι!

Τα «σπιρούνια» άφησαν τους «κανονιέρηδες» να κάνουν παιχνίδι, να έχουν τη μπάλα, να ψάχνουν τρόπους να παραβιάσουν την εστία του Γιορίς και κατάφεραν να «χτυπήσουν» με τους Σον και Κέιν στο πρώτο ημίχρονο για το τελικό 2-0 και την επαναφορά στην κορυφής της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο περιχαρής ανέφερε ότι την Πρέμιερ Λιγκ τίποτα δεν μπορεί να σίγουρο και πως απλά... απολαμβάνει ακόμα μια εβδομάδα στην πρώτη θέση, ωστόσο, θα ενημερώθηκε και θα αδιαφόρησε για συγκεκριμένα στοιχεία του ματς.

Ποια είναι αυτά; Η Τότεναμ είχε ασφαλώς λιγότερες τελικές, λιγότερα τάκλιν, λιγότερες πάσες, πολύ μικρότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Κι όμως είναι το αφεντικό του Λονδίνου με τη μεγάλη νίκη που πήρε!

Ξεκάθαρα, the... Jose Mourinho Way!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης