Premier League 2020-2021: Όποιος περάσει τους 90 βαθμούς παίρνει και τον τίτλο!

Μόλις 48 μέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης σεζόν η Premier League είναι και πάλι στη ζωή μας, από απόψε μέχρι τον επόμενο Μάιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων φυσικά! Γιατί αυτό που συνέβη πέρσι κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί πριν ένα χρόνο, καλά καλά ούτε καν τα Χριστούγεννα! Και η κούρσα του τίτλου πάλι έχει έναν πήχη, όπως πέρσι ήταν στους 92 έως 95 βαθμούς, φέτος, όποιος περάσει τους 90 πιστεύω ότι θα είναι πρωταθλητης. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Premier League 2020-2021: Όποιος περάσει τους 90 βαθμούς παίρνει και τον τίτλο!

Όλα τα κομμάτια που γράφονται μια τέτοια μέρα εκ των πραγμάτων έχουν κάποιες επιτυχίες και μερικές παταγώδεις  αποτυχίες! Πέρσι σας έγραφα πως μόνο η Λίβερπουλ μπορεί να ξεπεράσει τους 95 και αν το κάνει θα πάρει το πρωτάθλημα από τη Σίτι που ωστόσο ξεκινούσε ως φαβορί.

Πόνταρα στο ότι τα πρώτα οκτώ παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ σημαντικά και όποιος έπαιρνε προβάδισμα θα είχε σαφέστατα το πάνω χέρι, και αυτό τελικά συνέβη αφού η Σιτι ήδη την όγδοη αγωνιστική είχε σημαντικές απώλειες ενώ η Λίβερπουλ συνέχιζε μόνο με νίκες.

Έπεσα έξω πλήρως στην Τότεναμ που πιστεύω ότι μπορούσε να είναι ξανά στην τετράδα, αλλά δικαιώθηκα στο ότι η Λέστερ θα μπορούσε να απειλήσει από οποιαδήποτε άλλη ομάδα την πρώτη εξάδα κάτι το οποίο συνέβη, άσχετο εάν τελικά της μένει η πίκρα πως με 14 βαθμούς διαφορά κάποια στιγμή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτήν την απόσταση και να αγωνιστεί στο Champions League.

Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίστευα ότι μπορεί να μπει στην τετράδα αν έκανε κάποιες σημαντικές κινήσεις και τελικά αυτή που έκανε την διαφορά ήταν η μεταγραφή του Ιανουαρίου με την προσθήκη του Φερνάντες.

Πίστευα επίσης αρκετά στην νέα Τσέλσι που έφτιαχνε ο Λάμπαρντ και θεωρούσα ακόμα και μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Ολντ Τράφορντ με 4-0 πως θα μπορούσε να κάνει μία καλή χρονιά, πράγμα που συνέβη. Όσο για την Άρσεναλ, την έβλεπα να δυσκολεύεται ακόμα και για την εξάδα και εκεί δικαιώθηκα, αλλά έπεσα πλήρως έξω στις ομάδες που πιστευα ότι μαζί με την Νόριτς θα υποβιβαστούν! 

Αυτές ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία έκανε μία εκπληκτική σεζόν μένοντας αήττητη εκτός έδρας μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου όταν ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι και η Μπράιτον που τερμάτισε 13η.

Έπεσα μέσα στο ότι ο Βαρντι θα ήταν ο πρώτος σκόρερ της σεζόν και τώρα για το 2020-21 παίρνω τον Ομπαμεγιάνγκ ως πρώτη επιλογή!

Φαβορί για το πρωτάθλημα, το ξαναλέω, εκ των πραγμάτων είναι η ομάδα που έφτασε τους 99 βαθμούς και δεν έχασε μέχρι την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, κάνοντας 26 νίκες σε 27 παιχνίδια ακόμα και αν δεν προσθέσει κανέναν στο ρόστερ της εκτός από τον Κώστα Τσιμίκα. Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη, πλέον δεν έχει και το ψυχολογικό μπλοκάρισμα των τόσων χρόνων χωρίς τον τίτλο και μην μπερδεύει κανέναν το ότι χαλάρωσε μετά το lockdown, αφού είχε ήδη 82 βαθμούς πριν σταματήσουν τα πάντα τον Μάρτιο και η Μάντσεστερ Σίτι στο τέλος έφτασε μόλις του 81!

Και παραμένει η μόνη ομάδα η Σίτι που μπορεί να βάλει από κάτω τη Λίβερπουλ Με τον πήχη να είναι πάλι πάνω από τους 90 βαθμούς. Όποια ομάδα το ξεπεράσει αυτό το φράγμα θα είναι και η πρωταθλήτρια.

Παρά τις πολλές μεταγραφές, η Τσέλσι θα είναι μεν καλύτερη, ωστόσο ένα μέτριο ξεκίνημα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Λάμπαρντ. Πέρσι είχε το κεφάλι του ήσυχο ακριβώς γιατί του ζήτησαν να δουλέψει με νέα παιδιά. Φέτος με 200 εκατομμύρια λιρες σχεδόν σε μεταγραφές η πίεση υπάρχει. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι  με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το δίδυμο που θα συμπληρώσει την τετράδα. Πρέπει όμως και οι δύο να φτάσουν πάνω από το 80 βαθμούς για να μην έχουν προβλήματα με οποιονδήποτε από αυτούς που τους ακολουθούν.

Δύσκολο να μπουν σε μάχη τίτλου εκτός και εάν όλο το πράγμα δυσκολέψει πάρα πολύ την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι, υποχρεώνοντάς τους σε τουλάχιστον έξι ήττες την κάθε μια. Τότε ναι μπορεί να κατέβει όλος ο πήχης στους 82 έως 85 για το πρωτάθλημα και εκεί, ανοίγει κουβέντα για το εάν μπορούν να προστεθούν Τσέλσι και Γιουνάιτεντ στους διεκδικητές. Προσωπικά πάντως το βλέπω πολύ δύσκολο.

Η Άρσεναλ θα είναι σαφώς καλύτερη φέτος, με τη δουλειά του Αρτέτα να συνεχίζεται αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, όπως και για την Τότεναμ παρά την βελτίωση που θα έχει στα χέρια του Μουρίνιο, να κάνουν κάτι παραπάνω από το να είναι στην εξάδα. Η Λέστερ, με την εκπληκτική περσινή σεζόν, διατηρώντας τον Μάντισον, έχοντας τα γκολ του Βάρντι και αρκετά χρήματα και πάλι πουλώντας έναν ποδοσφαιριστή αυτή τη φορά τον Τσιλγουελ, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ότι πρέπει να αγωνίζεται και στην Ευρώπη.

Αυτό κόστισε φέτος στην Γουλβς. Οι «λύκοι» έκαναν 383 μέρες διάρκειας σεζόν, από τα μέσα Ιουλίου του 2019 έως τις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2020 και στο τέλος έμειναν οι λεπτομέρειες εκτός Ευρώπης! Είναι μόλις η πέμπτη σεζόν στην ιστορία της Λέστερ που θα αγωνιστεί και σε πρωτάθλημα και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και σίγουρα αυτό τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα θα της κοστίσει πόντους.

Η Έβερτον, με τον Αντσελότι να έχει βελτιώσει ήδη πάρα πολλά πράγματα και κάνοντας καλές μεταγραφές θα είναι υποψήφια αυτή τη φορά για να χτυπήσει θέση στην εφτάδα, αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να μπορέσει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα κάτι το οποίο της λείπει εδώ και πολλά χρόνια!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να επαναλάβει την περσινή σεζόν ωστόσο πιστεύω ότι θα είναι και πάλι στην πρώτη δεκάδα, εκεί όπου πιθανώς μπορεί και να βρεθεί η Νιούκαστλ η οποία έκανε καλές προσθήκες σε αυτό το παζάρι, κυρίως τον Φρέιζερ που τον πήρε ελεύθερο.

Τα γκολ του Καλούμ Γουίλσον στην επίθεση που επίσης άφησε την Μπόρνμουθ για να πάει στην βορειοανατολική Αγγλία, θα είναι κλειδί για την ομάδα του Στιβ Μπρους. Η Μπέρνλι είναι μία σταθερή αξία, με τον Ντάις  να ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά όλα τα συν και  όλα τα πλην της ομάδας του.

Σε όλο αυτό το σετ, των πρώτων 12 θέσεων, αν έπρεπε οπωσδήποτε να πάρω μία ομάδα που θα είναι πιο ψηλά από αυτό που υπολογίζουν οι περισσότεροι θα έλεγα τη Σαουθάμπτον. Τον Οκτώβριο όταν έχασε με εννέα γκολ διαφορά μέσα στο γήπεδο της από την Λέστερ έμοιαζε ως βασική υποψήφια για υποβιβασμό. Ο προπονητης της, ο Χάσενχουτλ έδωσε την παραίτησή του, απολύτως φυσιολογικά την επόμενη μέρα εκείνου του ντροπιαστικού 0-9.

Η διοίκηση του είπε να περιμένει ένα μήνα, να έβλεπαν πως θα πάνε τα πράγματα! Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήταν μία άλλη σεζόν και μετά το lockdown η Σαουθάμπτον ήταν τρίτη σε συγκομιδή βαθμών πίσω μόνο απ’ τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Η Άστον Βίλα αφού γλίτωσε πέρσι, προσπάθησε φέτος να διορθώσει κάποια βασικά προβλήματα της! Πέρσι έκανε πανάκριβες μεταγραφές και πήρε ελάχιστα πράγματα από τους περισσότερους παίκτες τους οποίους αγόρασε. Ο Όλι Γουοτκινς από την Μπρέντφορντ μπορεί να της δώσει λύση στο πρόβλημα του γκολ.

Πρώτη υποψήφια για να υποβιβαστεί, νομίζω πως είναι η Φούλαμ, ενώ για αυτούς που με ρωτάνε τι μπορεί να κάνει την πρώτη της σεζόν έπειτα από την επιστροφή στην Premier League από το 2004, η Λιντς Γιουνάιτεντ η απάντηση είναι πως πρέπει πρώτα να μην κινδυνεύσει.

Έχει τον Μπιέλσα στον πάγκο που ήταν επιτυχία ότι έμεινε, παίζει ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο υψηλής έντασης, πρεσάροντας σχεδόν σε κάθε σημείο του γηπέδου, σκοράρει, πήρε τον Κοχ για την άμυνα θα την βοηθήσει πολύ από την Φράιμπουργκ, τον Ροντριγκο στην επίθεση για περισσότερα γκολ και διαθέτει στο ρόστερ της  τον Κάλβιν Φίλιπς, ένα αυθεντικό ταλέντο στα χαφ.

Η ευφορία όμως του να κατακτήσεις  το πρωτάθλημα στην Τσάμπιονσιπ με το να κάνεις αμέσως αισθητή την παρουσία σου στην μεγάλη κατηγορία είναι κάτι πολύ διαφορετικό και αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στη λογική της είναι να μην μπλέξει σε περιπέτειες!

Μια θέση στην πρώτη δωδεκάδα θα είναι ένα μεγάλο βήμα εμπρός!

Καλή σεζόν λοιπόν... 

Και σύντομα να δούμε κόσμο στα γήπεδα γιατί όπως και να το κάνουμε όλες οι συζητήσεις που αναφέρουμε παραπάνω έχουν αυτό το πολύ μεγάλο ερωτηματικό! Καμιά έδρα δεν είναι ίδια χωρίς τον κόσμο της και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρκετά και να αποτελέσει τον άγνωστο Χ σε οποιαδήποτε εξίσωση κάνει ο καθένας μας αυτή την ώρα για το πως θα εξελιχθεί η σεζόν!