Πέρασε χωρίς να πείσει η Γουλβς, άξιζε κάτι καλύτερο ο Ολυμπιακός!

Η Γουλβς πέρασε για πρώτη φορά από το 1972 σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ωστόσο δεν έπεισε κόντρα στον Ολυμπιακό - που ήταν καλύτερός της - πως μπορεί να έχεις λόγχες για περισσότερα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Πέρασε χωρίς να πείσει η Γουλβς, άξιζε κάτι καλύτερο ο Ολυμπιακός!

Ξέραμε από πριν πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι οι λεπτομέρειες θα έπαιζαν τεράστιο ρόλο και τελικά η πρόκριση των «λύκων» απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας ήρθε με ένα πέναλτι που έκανε ο άπειρος Αλέν και ένα γκολ που δεν μέτρησε για το πιο οριακό οφσάιντ που μόνο το var διαπιστώνει και το οποίο θα άλλαζε τη δυναμική του ματς.

Η αίσθηση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τέτοια που έλεγες πως αν ο Ολυμπιακός έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης, στέλνοντας το ματς στην παράταση, θα μπορούσε κάλλιστα μετά να φέρει εντελώς τουμπα τον αγώνα! Η Γουλβς μετά την επανέναρξη από το lockdown ενώ άρχισε καλά δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό.

Ωστόσο ας είμαστε ρεαλιστές και ας παραδεχτούμε πως καμιά ομάδα 380 μέρες μετά το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς δεν θα μπορούσε να είναι φρέσκια, πράγμα που ισχύει ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό!

Το γεγονός πως δεν είχε παιχνίδι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στα πόδια του, φάνηκε στο ξεκίνημα του ματς, εκεί όπου αλλού πατούσε κι άλλο βρισκόταν για ένα εικοσάλεπτο. Τότε δέχτηκε και το γκολ, με το πέναλτι που έκανε ο Αλέν ο οποίος για να μην τον αδικούμε στη συνέχεια του παιχνιδιού βελτιώθηκε πάρα πολύ.

Για δύο ομάδες που ξεκίνησαν πέρσι, η μία στις 23 Ιουλίου και η άλλη στις 25 Ιουλίου τις υποχρεώσεις τους, σε αυτή την παλαβή ποδοσφαιρικά -και όχι μόνο- ατελείωτη σεζόν που διανύουμε, θα ήταν αδιανόητο να ζητήσουμε καλύτερη ποιότητα παιχνιδιού!

Για τον Ολυμπιακό ήταν χαμένη ευκαιρία που δεν ξέρω πότε και αν θα του ξαναδοθεί να πάει σε οκτάδα με μονά νοκ-άουτ ματς που η όποια αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου σε μια βραδιά πάει περίπατο μερικές φορές!

Απέναντι στην Σεβίλλη, λογικά δεν θα είχε τύχει όπως δεν θα έχει τώρα και η Γουλβς ωστόσο κανείς δεν μπορεί σε ένα νοκ-άουτ ματς να προεξοφλήσει το τι θα συνέβαινε. Από την άλλη για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Το ταξίδι συνεχίζεται αφού πηγαίνει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την ομάδα που νιώθει πιο άνετα από οποιαδήποτε άλλη σε αυτή τη διοργάνωση!

Η Σεβίλλη με πέντε κατακτήσεις του τροπαίου τα τελευταία 14 χρόνια κυρίως όμως με την εικόνα που έδειξε στο παιχνίδι με τη Ρόμα είναι ξεκάθαρο φαβορί όχι μόνο για να αποκλείσει την αγγλική ομάδα αλλά για να κατακτήσει και το τρόπαιο!

Ωστόσο, για έναν σύλλογο που μόλις πριν από εφτά καλοκαίρια ξεκινούσε την σεζόν στην League One, το να είναι μόλις τρία ματς μακριά από το να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και να παίξει στο Champions League, πρόκειται για μία αληθινά υπέροχη ιστορία! Ακόμα κι αν δεν συμβεί το σίγουρο είναι πως με αυτή τη φετινή σεζόν μεγάλωσε η Γουλβς ως μέγεθος και την επόμενη χρονιά θα την δούμε ακόμα καλύτερη.