Λιποαναρρόφηση με Laser: Η άμεση λύση στο τοπικό λίπος

Μέχρι πρότινος, οι θεραπείες αισθητικής χειρουργικής απευθύνονταν κυρίως σε γυναίκες. Σήμερα, αυτό το «ταμπού» έχει ξεπεραστεί, καθώς πολλοί είναι οι άνδρες εκείνοι που αναζητούν ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, οι οποίες θα βελτιώσουν την εμφάνισή τους και τους χαρίσουν ξανά αυτοπεποίθηση.  



Λιποαναρρόφηση με Laser: Η άμεση λύση στο τοπικό λίπος

Όπως μας αναφέρει ο Δρ. Ιωάννης Δαλιανούδης, Πλαστικός Χειρουργός & Επιστημονικός Διευθυντής της σύγχρονης κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Plastic Surgery, μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην οποία καταφεύγουν οι άνδρες ασθενείς είναι η Λιποαναρρόφηση, προκειμένου να βρουν μία άμεση, γρήγορη και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα του τοπικού λίπους.

Λιποαναρρόφηση με Laser Smartlipo

Η Λιποαναρρόφηση με Laser αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο λιπόλυσης, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη του laser ND:YAG. Πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου και μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος παρατηρείται πλεονάζον τοπικό λίπος. Ως επί το πλείστον, στους άνδρες εφαρμόζεται στην περιοχή της κοιλιάς και τα πλαϊνά, ενώ αρκετά συχνά εφαρμόζεται και στην περιοχή του στήθους για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, αλλά και στο διπλοσάγονο (προγούλι).

Λίγα λόγια για τη διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά, γίνεται χορήγηση τοπικής αναισθησίας απευθείας στην περιοχή όπου εντοπίζεται το συσσωρευμένο λίπος. Στη συνέχεια, η οπτική ίνα του Laser Smartlipo εισέρχεται μέσω μιας εξαιρετικά μικρής οπής στον υποδόριο ιστό, διασπώντας τα λιποκύτταρα και μετατρέποντας τα σε ένα λεπτόρρευστο υγρό. Στο τελικό στάδιο το υγροποιημένο λίπος αναρροφάται με τη βοήθεια μιας λεπτής και ατραυματικής κάνουλας επιτυγχάνοντας άμεση μείωση πόντων και αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Πόσες επαναλήψεις απαιτούνται;

Συνήθως μια συνεδρία 1-2 ωρών είναι αρκετή, ανάλογα με την έκταση της περιοχής και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πως δεν υπάρχουν τομές και ράμματα και έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και την εργασία του άμεσα, χωρίς πόνο και παρενέργειες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά, ενώ συνεχίζουν να βελτιώνονται σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες λόγω της φυσιολογικής αποβολής του όποιου εναπομείναντος υγροποιημένου λίπους μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας, καθώς και λόγω της φυσικής παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου, συγκαταλέγεται, επίσης, και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μόνιμες ουλές και σημάδια, όπως συνέβαινε με παλαιότερες χειρουργικές μεθόδους.

Αντιμετώπιση τοπικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς με τη Laser Υποβοηθούμενη Λιποαναρρόφηση Smartlipo

 

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Advanced Plastic Surgery ή επισκεφθείτε μία από τις 11 κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο:

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Γλυφάδα: 210 8980444

Περιστέρι: 210 5715501

Πειραιάς: 210 4100601

Πάτρα: 2610 226562

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Ρόδος: 22410 32700

Ηράκλειο Κρήτης: 2810 222303

Λεμεσός Κύπρου: +357 25251040

Λευκωσία Κύπρου: +357 22257490

 

Ακολουθήστε την Advanced Plastic Surgery στο Facebook & στο Instagram.