Η ωριμότητα του Ράσφορντ δείχνει και σε άλλους παίκτες το δρόμο!

Ένα 22χρονο παιδί κατάφερε ν' αναγκάσει μια ολόκληρη Κυβέρνηση να κάνει αναστροφή σε ζήτημα για τα παιδιά και την παροχή τροφίμων σε δύσκολους καιρούς. Ο Μάρκους Ράσφορντ έδειξε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μονάχα καλή ζωή και αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η ωριμότητα του Ράσφορντ δείχνει και σε άλλους παίκτες το δρόμο!

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι λαμπρό παράδειγμα νέου ανθρώπου που ευαισθητοποιείται για το καλό του διπλανού του και έχοντας βιώσει κι εκείνος αρκετές δύσκολες καταστάσεις μεγαλώνοντας με τη μητέρα του να μην προλαβαίνει να γυρίσει σπίτι από τις δουλειές, αποφάσισε ότι θα βοηθούσε με όποιον τρόπο ήταν εφικτό αυτό, όταν θα του δινόταν η ευκαιρία.

Μέσα στην καραντίνα συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια για φιλανθρωπικό οργανισμό, κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατάφερε να προσφέρει φαγητό σε περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια παιδιά, ενώ, έχει συνεργασία και με την εταιρεία Selfridges, ώστε να κανονίζει για τους πολλούς άστεγους της πόλης και ενημερώνεται για τις ανάγκες που μπορεί να προκύπτουν ώστε κάθε φορά να σχεδιάζει και την κίνηση που θα προκαλέσει την ανακούφιση των απόρων.

Και παράλληλα, έμαθε και τη νοηματική γλώσσα για να παραβρεθεί ως κριτής σε διαγωνισμό ποίησης από παιδιά με προβλήματα ακοής.

Αυτό το παιδί, λοιπόν, είναι απίστευτα σοβαρό για την ηλικία του. Είναι μόλις 22 ετών. Αποδεικνύει πόσο σημαντικός και καθοριστικός μπορεί να γίνει με όσα κάνει. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλοι έτσι. Δίπλα του μπορεί να σταθεί ο Ραχίμ Στέρλινγκ με τον τρόπο που αντιστέκεται και καταπολεμά τον ρατσισμό, όπως επίσης και ο Τζόρνταν Χέντερσον που κατάφερε να οργανώσει όλους τους αρχηγούς των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους και να προσφέρουν χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών της πανδημίας.

Είναι μικρά δείγματα για το γεγονός πως πολλά παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι σοβαρά και η προσωπικότητά τους δεν έχει αλλοιωθεί από τα χρήματα και τον εύκολο τρόπο ζωής που καλώς ή κακώς είναι στρωμένος και δίχως εμπόδια.

Ναι μεν υπάρχουν και τα αντίθετα παραδείγματα, ωστόσο, δεν είναι σωστή η ισοπεδωτική τάση που υπάρχει για τα παιδιά που δεν σκέφτονται ή αποστασιοποιούνται ή δεν νοιάζονται για τους υπόλοιπους. Πάντοτε υπάρχουν και υπήρχαν εκείνοι που έκαναν του κεφαλιού τους και δεν τους καιγόταν καρφάκι για να κάνουν κάτι καλό για τον συμπολίτη τους και αποτέλεσαν άσχημα παραδείγματα.

Ωστόσο, ο Μάρκους Ράσφορντ απέδειξε ότι σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν κανόνες και πως ο χώρος έχει και τους νέους εκείνους που μπορούν να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν μια τεράστια, σημαντική για τον άνθρωπο, αλλαγή...